Banner 980x90

Vairāki deputāti izsaka neuzticību Limbažu novada domes vadītājam

Ziņai pievienota 10.-11.rindkopa

Astoņi Limbažu novada pašvaldības deputāti izteikuši neuzticību pašvaldības vadītājam Didzim Zemmeram, vēsta laikraksts "Auseklis".
 
Piektdien Limbažu novada domē iesniegta astoņu deputātu parakstīta vēstule par neuzticības izteikšanu pašvaldības vadītājam Didzim Zemmeram. To parakstījuši partijas Vienotība saraksta deputāti Māris Beļaunieks, Taiga Plitniece, Vaira Ābele, Edmunds Zeidmanis, Reģionu alianses pārstāvji Ziedonis Rubezis un Agris Zakulis, tāpat Reformu partijas deputāti Ainārs Liniņš un Jānis Remess.

Kā raksta "Auseklis", tieši reformisti pērn pašvaldību vēlēšanās Limbažu novadā izrādījās zelta kārts viņi izšķīra, kas stūrēs novada kuģi līdz nākamajām vēlēšanām. Sarunā ar laikrakstu Liniņš pieminēja šo izšķiršanās brīdi, kad bija jāizlemj, ar kuru spēku saiet kopā ZZS un Vidzemes partiju vai Vienotību un Reģionu aliansi. "Respektēju savu domubiedru viedokli, un mēs izvēlējāmies zemniekus," viņš pastāstīja "Auseklim".

Priekšvēlēšanu kampaņā reformisti solīja pārmaiņas. Kā raksta "Auseklis", ir pagājis gads, un Liniņš, kurš ir arī novada domes priekšsēdētāja vietnieks, atzīst solīto pildīt ar esošajiem sadarbības partneriem neizdodas. Viņš "Auseklim" atklāj, ka jau gada sākumā tamdēļ uzrakstījis atlūgumu, bet pēc sarunām ar koalīcijas partneriem to nav iesniedzis, jo solītas pārmaiņas.

Lielu un nopietnu pašvaldības vadītāja pārkāpumu Liniņš nevar minēt, viņš norāda uz dažādu greizu notikumu kopumu. Viņš runā par greizo budžeta sastādīšanu, kad, piešķirot finansējumu, pret visām pašvaldības institūcijām neizturas vienādi. Kad tiek pārtērēti tām iedalītie līdzekļi, bet secinājumi netiek izdarīti. Kad lēmumus, par ko vajadzētu runāt ar deputātiem, pieņem viens cilvēks. "Pieņemot svarīgus lēmumus, arī ar mums ne vienmēr rēķinājās. Sajūta tāda, ka koalīcijā esam vajadzīgi tikai tāpēc, lai balsošanā paceltu rokas," sarunā ar laikrakstu atklāja Liniņš.

Sarunā piedalījies arī Māris Beļaunieks, kas laikrakstam apstiprinājis, ka domes sēdē iesniegums netikšot aizmirsts, lai gan pēdējās dienas pašvaldībā pavadītas karstās sarunās.

"Auseklis" rakstā uzdevis jautājumu, ja tiek izteikta neuzticība tagadējam priekšsēdētājam, kurš uzņemsies šo amatu? "Skumji būtu, ja cilvēki iedomātos, ka visā notiekošajā galvenais ir krēsls un amats. Tomēr, ja cilvēku kaut kas neapmierina, viņam jābūt gatavam kaut ko mainīt. Un ne tikai vārdos, bet arī darbos," sarunā "Auseklim" sacīja Beļaunieks, tā netieši norādot, ka uzņemtos šo amatu. Kā zināms, viņš pērn pēc vēlēšanām jūnijā bija viens no kandidātiem uz novada domes priekšsēdētāja vietu.

Taču gan Liniņš, gan Beļaunieks sarunā "Auseklim" norāda, ka šī saruna ir steigšanās notikumiem pa priekšu. Beļaunieks palaikam sarunā arī iemeta, ka šobrīd būtiskākais nav iedziļināties detaļās, jo runa ir par domes darba stilu kopumā. Sabiedrība, visticamāk, to nejūt. Daudzas lietas ir kā aisbergi ar savu redzamo un neredzamo daļu. No virspuses šķiet, ka viss ir kārtībā, bet iesniegums tapa neredzamās daļas dēļ, raksta "Auseklis".

Sarunas pašvaldībā vēl turpināsies, laikraksta sarunbiedri atklāj, ka vislabāk ja tās beigtos visiem 15 deputātiem vienojoties, nedaloties interešu grupās un koalīcijās.

Pats Didzis Zemmers meklē atbildi ko darīt – vai gaidīt domes sēdi, kur dienas kārtībā tiks izskatīts tik daudzu deputātu parakstīts iesniegums, vai tomēr pašam atkāpties no amata, raksta "Auseklis".

Kā laikrakstam "Diena" norādīja partijas "Vienotība" ģenerālsekretārs Artis Kampars, par izmaiņām Limbažu novadā viņš neko nav zinājis. "Tās varētu būt lokālās intrigas, kādas ir iespējamas pašvaldībās, kurās nav stipras varas – spēcīga līdera un viņa komandas," laikrakstam teica Kampars.

Kāds pašvaldības norišu pārzinātājs "Dienai" atzina: "Didzis Zemmers skaisti izskatās un ir ļoti labs cilvēks, bet viņam pietrūkst izlēmības, kas arī varētu būt galvenais iemesls, kāpēc domes vadības nomaiņa ir iespējama."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)