Banner 980x90

Valdība atbalsta 376 292 eiro kompensācijas piešķiršanu vairākiem lauksaimniecības dzīvnieku īpašniekiem

Rīga, 16.jūl., LETA. Valdība šodien atbalstīja kopumā 376 292 eiro kompensācijas izmaksāšanu vairākiem lauksaimniecības dzīvnieku īpašniekiem par zaudējumiem, kas radušies Āfrikas cūku mēra (ĀCM), putnu salmonelozes uzliesmojuma un Amerikas peru puves apkarošanas laikā, aģentūra LETA uzzināja Ministru kabinetā.

Atbilstoši Veterinārmedicīnas likumam epizootijas uzliesmojuma gadījumā dzīvnieku īpašniekam, ja tas ir izpildījis dzīvnieku veselības jomu reglamentējošajos normatīvos noteiktās prasības, ir tiesības saņemt zaudējumu kompensāciju par dzīvnieku novietņu dezinfekciju, putnu salmonelozes apkarošanas laikā iznīcinātajiem putniem, inkubējamām un pārtikas olām, kā arī par iznīcināto dzīvnieku barību un Amerikas peru puves apkarošanas laikā iznīcinātajām bišu saimēm.

Cūkkopības saimniecībā "Druvas Unguri" 2018.gada 2.augustā tika konstatēts ĀCM uzliesmojums un saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām saimniecība īstenoja slimības kontroles un apkarošanas pasākumus. Par zaudējumiem, kas radušies dezinficēšanas laikā, tā saņems 375 489 eiro kompensāciju.

Zemnieku saimniecībai "Listes" aprēķināta kompensācija 355,11 eiro apmērā, kas ir atlīdzība par zaudējumiem putnu salmonelozes uzliesmojuma un tās apkarošanas laikā piespiedu kārtā nokautiem un iznīcinātiem dzīvniekiem. Saimniecībai nācās iznīcināt 51 dējējputnu līdz 33 nedēļu vecumam un 65 dējējputnus līdz 48 nedēļu vecumam.

Tāpat kompensācija 448,2 eiro apmērā tiks izmaksāta Agrim Saulei, kuram ir iznīcinātas piecas bišu saimes un četri bišu stropi. Bišu saimes īpašniekam piemērotais kompensācijas apmērs par vienu iznīcināto bišu saimi ir 89,64 eiro, jo viņam nebija bišu saimes pirkuma dokumenta.

Finanšu līdzekļus lauksaimniecības dzīvnieku īpašniekiem plānots piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Kompensācijas izmaksās Lauku atbalsta dienests pēc tam, kad būs saņēmis naudas līdzekļus no valsts budžeta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)