Banner 980x90

Vērienīgās pretterorisma mācībās pārbaudīs spēju reaģēt uz uzbrukumu masveida pulcēšanās vietās

Rīga, 20.sept., LETA. No 21.septembra vakara līdz 22.septembra rītam tirdzniecības centrā "Mols" notiks pretterorisma mācības "Hermejs 2017", kuru mērķis ir pārbaudīt pretterorisma pasākumos iesaistīto valsts institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums cilvēku masveida pulcēšanās objektam, aģentūru LETA informēja Drošības policijā.

Mācības organizē Drošības policija sadarbībā ar tirdzniecības centru "Mols" un citām pretterorisma pasākumos iesaistītajām institūcijām. Mācības neietekmēs tirdzniecības centra darbību. Tās notiks pēc tirdzniecības centra darba laika beigām, lai iespējami mazāk ietekmētu Rīgas iedzīvotāju un viesu ikdienas gaitas. Mācību norises laikā nav plānoti arī satiksmes ierobežojumi.

Mācībās piedalīsies Drošības policijas, Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts robežsardzes, Ģenerālprokuratūras, kā arī "Mols" pārstāvji. Atbalstu mācību norisei sniegs arī Rīgas Pašvaldības policija. Kopumā mācībās piedalīsies vairāk nekā 300 dalībnieki.

Tajās tiks īstenots plašs pretterorisma pasākumu komplekss - pretterorisma darbībās iesaistīto institūciju apziņošana, personāla un tehnikas ierašanās un izvietošanās notikuma vietā, informācijas par apdraudējumu iegūšana un analizēšana, lēmumu pieņemšana un koordinēšana, kā arī ķīlnieku atbrīvošanas operācijas plānošana un īstenošana, medicīniskās palīdzības sniegšana un izmeklēšanas darbību īstenošana.

Mācību laikā ir plānota arī iesaistīto institūciju dažādu materiāltehnisko resursu izvēršana. Izspēlējamais scenārijs ļaus pārbaudīt gan iesaistīto institūciju spējas reaģēt teroristu uzbrukuma gadījumā, gan savstarpējo sadarbību šādu incidentu laikā, norāda Drošības policijā.

Drošības policija regulāri sadarbībā ar citām pretterorisma pasākumos iesaistītajam institūcijām organizē dažāda mēroga pretterorisma mācības, kurās tiek pārbaudītas spējas reaģēt uz atšķirīgiem terorisma incidentiem. Pamatojoties uz mācību rezultātā gūtajiem secinājumiem, tiek pilnveidoti rīcības mehānismi un sadarbības procedūras, lai nodrošinātu iespējami labāku pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju gatavību reaģēt terorisma draudu gadījumā. Iepriekš tik plaša mēroga pretterorisma mācības notika 2016.gadā starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā, kad tika pārbaudītas pretterorisma pasākumos iesaistīto institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums civilās aviācijas objektam.

Drošības policija 22.septembrī plkst.9 tirdzniecības centra telpās organizēs preses konferenci, kurā piedalīsies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ēriks Cinkus, kā arī "Mols" pārstāvis.

Ņemot vērā mācību specifiku un informācijas aizsardzības režīmu, "Hermejs 2017" laikā netiks nodrošināta plašsaziņas līdzekļu klātbūtne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)