Banner 980x90

Vidzemes novadu vēlēšanu iecirkņos darbs rit bez būtiskiem sarežģījumiem

Valmieras un lielāko Vidzemes novadu vēlēšanu iecirkņos darbs rit bez sarežģījumiem, aģentūra LETA noskaidroja, apjautājot Vidzemes pašvaldību vēlēšanu komisiju pārstāvjus.

Lai arī nereti ir gadījumi, kad iedzīvotāji ierodas ar vecām pasēm vai cenšas nobalsot, pases vai identifikācijas kartes vietā uzrādot autovadītāja apliecību, taču nopietnu sarežģījumu iecirkņos nav bijis. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valkas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Helēna Kurme, bijis gadījums, kad vēlētājs, ieejot vēlēšanu kabīnē, pēc kāda laika iznācis, secinot, ka sarakstu kaudzītē kāda saraksta trūkst, un komisija bijusi spiesta iedalīt vēl vienu komplektu.

Kurme norāda, ka šādā situācijā, tā kā saraksta iztrūkums netika konstatēts vēl pie komisijas galda esot, ir grūti secināt, vai pie vainas bijis komisijas paviršs darbs vai paša vēlētāja ieinteresētība vienu sarakstu komplektu paņemt sev līdzi, tomēr nobalsot bijis iespējams tikai vienreiz.

Savukārt Madonas novadā kāds aktīvs vēlētājs par visām varītēm atkārtoti centies nobalsot ar nederīgu pasi. Pat tad, kad iedzīvotājs pēc neatlaidīgas pretošanās tomēr izraidīts no iecirkņa, viņš joprojām mēģinājis iegūt iespēju nobalsot, aģentūrai LETA pastāstīja Madonas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ilva Šulmane.

Arī Limbažu novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inese Ščerbakova aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban vienīgie sarežģījumi vēlēšanu gaitā bijuši tad, kad iedzīvotāji nav piedeklarējuši savu dzīves vietu novadā, kas Saeimas vēlēšanās nebūtu noteicošais, taču pašvaldību vēlēšanās nosaka, vai un kurā iecirknī iedzīvotājs ir tiesīgs nobalsot.

Lielākais vēlētāju skaits, pie kuriem viena vēlēšanu iecirkņa komisija šodien dosies uz mājām, ir Cēsu novadā, kur vēlēšanu iespējas mājas apstākļos viens iecirknis nodrošinās 21 iedzīvotājam, kas, pēc Cēsu novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Aivara Ābola teiktā, tik un tā ir mazs skaitlis salīdzinājumā ar citiem vēlēšanu gadiem, kad komisija kopumā devusies uz aptuveni 500 vēlētāju dzīvesvietām, šoreiz šo iespēju izmantos tikai 105 vēlētāji.

Valmierā un Gulbenes novadā uz vienu vēlēšanu iecirkni pieteiktas vidēji astoņas līdz desmit mājas vizītes, savukārt Alūksnes, Smiltenes un Madonas novadā - aptuveni 15. Vidēji ap 20 vēlētājiem apmeklē arī katra iecirkņa komisija Valkas un Limbažu novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)