Banner 980x90

Zivju pārstrādes uzņēmuma "Brīvais vilnis" zaudējumi šogad varētu sasniegt 200 000 eiro

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA

Zivju pārstrādes uzņēmums AS "Brīvais vilnis" prognozē, ka uzņēmums šogad varētu ciest zaudējumus 200 000 eiro apmērā, liecina "Brīvā viļņa" paziņojums biržā "Nasdaq Riga".

Uzņēmuma pārstāvji to skaidro ar pārdošanas apjomu krišanos.

"Sākot no 2015.gada jūnija, situācija zivju konservu tirgū ir pasliktinājusies. Krievija pasludināja embargo, un nedaudz vēlāk Kazahstāna izdarīja to pašu. Ekonomiskā situācija citos tirgos pasliktinājās vietējo valūtu devalvācijas dēļ," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Jau ziņots, ka uzņēmuma apgrozījums pirmajos sešos mēnešos šogad bija 4,17 miljoni eiro salīdzinājumā ar 5,69 miljoniem 2014.gada pirmajā pusgadā.

Pavisam 2015.gada pirmajā pusgadā saražots 8,1 miljons kārbu dažāda klāsta zivju konservu, no tā 3,4 miljoni kārbu - šprotes. Pārdoti 6,2 miljoni kārbu konservu par 4,1 miljonu eiro.

Iepriekš arī tika ziņots, ka šovasar uz dažām nedēļām tika apstādināta ražošana, lai veiktu cehu un iecirkņu ikgadējo remontu un darbinieki izietu kārtējos atvaļinājumos.

"Brīvais vilnis" pagājušajā gadā strādājis ar 12,77 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% kritums salīdzinājumā ar 14,09 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa samazinājusies līdz 257 010 eiro salīdzinājumā ar 621 937 eiro iepriekšējā gadā.

Pagājušajā gadā saražoti 22,5 miljoni kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, tai skaitā desmit miljoni kārbu bija šprotes. Pārdoti 22,4 miljoni kārbu par 12,8 miljoniem eiro.

Jau vēstīts, ka 2014.gada decembrī par "Brīvā viļņa" 49,97% akciju īpašnieku kļuvis Valērija Belokoņa uzņēmums SIA "Baltic Finance&Capital", kurš tās iegādājies no cita uzņēmējam piederoša uzņēmuma - SIA "Brīvais vilnis Company", liecina paziņojums "Nasdaq Riga".

2013.gada 6.februārī AS "Brīvais vilnis" līdzīpašnieku SIA "A Corporation", kam pieder 40,9% uzņēmuma akciju, iegādājies Valērija Belokoņa brālis Vilorijs Belokoņs. Līdz ar "A Corporation" pamatkapitāla iegūšanu Vilorijam Belokoņam un Valērijam Belokoņam kopā netieši pieder vairāk par 50% jeb 90,85% no balsstiesībām "Brīvajā vilnī".

Kā ziņots, Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" 4.jūnijā noteica pagaidu ierobežojumus attiecībā uz visas Latvijas un Igaunijas zivju produkcijas ievešanu Krievijā pārkāpumu dēļ, kas konstatēti inspekciju gaitā, kā arī tāpēc, ka produkcijā ir aizliegtas un kaitīgas vielas.

Uz svaigajām, saldētajām un atdzesētajām zivīm no Latvijas un Igaunijas jau tāpat attiecas importa aizliegums, ko Krievija noteica ES pārtikas precēm, reaģējot uz Rietumu sankcijām, kas tika vērstas pret Maskavu pēc iebrukuma Ukrainā. Uz zivju konserviem šis aizliegums netika attiecināts.

Savukārt Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) līdz šī gada decembra vidum plāno nosūtīt "Rosseļhoznadzor" Krievijas un Muitas ūnijas prasībām atbilstošu Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu aktualizēto sarakstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)