Banner 980x90

11.Saeimas vēlēšanās SC ieguvis 31 mandātu, ZRP - 22, "Vienotība" - 20 - papildināts

Saeimas ārkārtas vēlēšanās visvairāk jeb 31 mandātu ieguvusi apvienība "Saskaņas centrs" (SC), šodien preses konferencē paziņoja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.
Zatlera Reformu partija (ZRP) ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" ieguvusi 20 mandātus.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) parlamentā ieguvusi 14 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 13.

Rīgas vēlēšanu apgabalā SC ieguvis 13 mandātus, "Vienotība" - sešus, ZRP - piecus, VL-TB/LNNK - četrus, ZZS - divus.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā "Vienotība" un ZRP katra ieguvusi pa septiņiem deputātu mandātiem, SC un VL-TB/LNNK - katra pa pieciem un ZZS - trīs mandātus.

Latgales vēlēšanu apgabalā SC ieguvis astoņus deputātu mandātus, "Vienotība", ZRP un ZZS - katra pa diviem, VL-TB/LNNK - vienu mandātu.

Kurzemes vēlēšanu apgabalā ZRP ieguvusi četrus mandātus, ZZS - trīs, "Vienotība", SC un VL-TB/LNNK - katrs pa diviem.

Zemgales vēlēšanu apgabalā ZRP ieguvusi četrus mandātus, ZZS, "Vienotība" un SC - katrs pa trim, VL-TB/LNNK - divus.

Pārējās partijas šajās vēlēšanās nav pārvarējušas 5% barjeru.

Pēc Cimdara teiktā, oficiālie vēlēšanu rezultāti tiks paziņoti ne ātrāk kā četru dienu un ne vēlāk kā trīs nedēļu laikā. Trīs darba dienu laikā var apstrīdēt vietējās vēlēšanu komisijas lēmumu.

Cimdars pastāstīja, ka no lielākās daļas vēlēšanu iecirkņu ir saņemti arī protokoli ar plusiem un mīnusiem, ko saņēmis katrs deputāti kandidāts. Šī informācija tiek pārbaudīta un, iespējams, jau rīt parādīsies CVK interneta mājaslapā.

11.Saeimā nav iekļuvusi Šlesera Reformu partija LPP/LC, kuras pārstāvētajai apvienībai "Par labu Latviju" 10.Saeimā ir astoņas deputātu vietas.

Jaunajā parlamentā stipri saruks "Vienotības" pārstāvju skaits, jo 10.Saeimā "Vienotību" pārstāv 33 deputāti. Arī ZZS jaunajā parlamentā būs pārstāvēta ar mazāk mandātiem nekā iepriekš - 10.Saeimā ZZS ieguva 22 deputātu vietas.

SC šajās vēlēšanās ir ieguvēji, jo 10.Saeimā SC ir 29 deputātu vietas. Arī VL-TB/LNNK šajās vēlēšanās ir ieguvuši, šai partijai 10.Saeimā ir septiņas deputātu vietas. 10.Saeimā ir arī viens pie frakcijām nepiederošs deputāts - Visvaldis Lācis, kurš izstājās no VL-TB/LNNK frakcijas.

Balsot parlamenta vēlēšanās ieradušies 59,5% balsstiesīgo, no tiem 1,73% ir balsojuši savā atrašanās vietā, proti, mājās vai ieslodzījuma vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)