Banner 980x90

13 jautājumi personīgās izaugsmes trenerim Andžejam Reiteram

Viņš uzskata, ka īstena laime meklējama tikai sevī. Attiecības, bagātība, pat ticība Dievam vai vienkārši ticība bez piedēkļa dzīvo pašā cilvēkā. No tā, kādi esam, mēs spējam kā gaismu redzēt pasauli.

Šoreiz uz pilsētas informācijas portālu tīkla Pilseta24.lv 13 jautājumiem atbild bioenerģētikas speciālists un personīgās izaugsmes treneris - dzīvesgudrais Andžejs Reiters.

1. Izskaidro cilvēkam "parastajam" - kas ir energoinformātika, kas – bioenerģētika, un kāda to loma mūsu dzīvēs?


Jebkuram priekšmetam ir elektromagnētiskais lauks (mirdzējums), tajā ir blīvums un informācija. Energoinformātika ir zinātne, kas pēta šo mirdzējumu, spēj to ietekmēt, atjaunot, mainīt, līdzsvarot. Tā kā elektromagnētiskais lauks ir pilnīgi visam uz zemes vai Visumā, par jebkuru procesu varam iegūt informāciju. Ir attiecību normas starp cilvēkiem, nepārkāpjot kuras, paliekam veseli. Attieksme pret Zemeslodi, biznesa procesu attiecības - visi šie procesi ir praktiskā bioenergoinformātika. Lai cilvēku varētu, piemēram, atgriezt pie fiziskās veselības, ir jāatrod, kur, un pats galvenais, kāpēc viņš bija zaudējis orientierus. Ar to nodarbojas šī zinātne.

2. Parokoties interneta informācijas dzīlēs, lasāms – esi bioenerģētikas eksperts, personīgās izaugsmes treneris. Pēdējais termins dzirdēts bieži, bet joprojām lielai daļai cilvēku ir visai miglains priekšstats par to. Kāds īsti ir personīgās izaugsmes trenera galvenais uzdevums?

Mēs sevi ievedam dzīves strupceļos vai kļūdās ne tādēļ, ka nemīlētu sevi; biežāk tā ir neprasme palūkoties uz situāciju no cita rakursa! Ja risinām problēmu ar tām pašām metodēm, ar kādām šo situāciju ieguvām, sanāk apburtais loks. Lai to izjauktu, ir nepieciešams grūdiens no malas, cits skatījums, - tas ir izaugsmes trenera darbs. Tas nav viegls, jo cilvēks turas pie sava viedokļa, kurš viņu ievedis bedrē tik stipri, cik vien var.

3. Turpinot augstākminēto, nodarbošanās ar sportu arī ir sevis attīstīšana un izaugsme. Tātad – vieglatlētikas treneris savā ziņā arī ir personīgās izaugsmes treneris. Šīs lietas ir vai nav salīdzināmas?

Vieglatlētikas treneris pavisam noteikti ir izaugsmes treneris! Jebkurš sporta treneris, ja spēj izkustināt iesīkstējušu vai vāju sniegumu, ir izaugsmes treneris. Esmu treneris uzņēmējiem biznesā, māksliniekiem radošās realizācijas attīstības jomā, vairākām Latvijas sporta komandām, esmu psiholoģiskās sagatavotības treneris - tas ir darbs ar apziņu, un, lai to varētu darīt, trenerim ir pašam jābūt daudz ko dzīvē piedzīvojušam. Jebkuram cilvēkam, pat nezinot par to, ir savs izaugsmes treneris, parasti tas ir viņa ienaidnieks.

4. Dažos teikumos - kas ir "Global Access"?


Sistēma, kas parāda metodes, kā katrs cilvēks var iegūt unikālas intuitīvās zināšanas! Ja nepadomāsiet, ka esmu nojūdzies, tad tas skan tā - universāla piekļuve Visuma datubāzei. Turklāt bez starpniekiem, baznīcām - politiskām vai sociālām -, pie nesagrozītas informācijas.

5. Raksti, ka ikviens piedzimst "redzoši apveltīti ar sensorām spējām", taču ar laiku spēja redzēt pāriet. Par kādu "redzēšanu" šeit tiek runāts – kas mums jāredz?


Bērni redz un jūt elektromagnētisko lauku, ir plastiski, prot ātri mainīties; viņi ir pastnieki starp debesīm un zemi. Tad viņi sastopas ar sociuma normām, un skolai līdzīgās iestādes viņu ātri pataisa par atzīmju pelnītāju, vēlāk - nodokļu maksātāju... Īsāk - par pelēku vidējumu. Katra cilvēka uzdevums ir pēc iespējas ilgāk saglabāt no citu viedokļiem neatkarīgu skatījumu uz lietām, varētu pat teikt - nenopietnu.

6. Runā, ka bērns uz pasauli skatoties ar tīru skatu, bez aizspriedumiem. Vai tapēc bieži dzirdēts, ka pieaugušajiem reizēm jāspēj uz pasauli paraudzīties ar bērna acīm, lai izprastu lietu kārtību?


Kad mūsu uzskati paliek stīvāki, ķermenis paliek stīvāks. Kad atgūstam spēju spēlēties, pazūd problēmas, uzrodas piedzīvojumi, un dzīve ar mums sāk rotaļāties. Cilvēkam dzīves laikā sev jāpārprasa: "Vai tas, ko es šobrīd daru, nešķistu smieklīgi man pašam, ja es raudzītos uz sevi no bērnības?"

7. Cik viegli vai grūti ir atgūt spēju "redzēt"?

Viegli. Līdz ko cilvēks atsakās no sevis svarīguma un sāk uzticēties intuīcijai, atgriežas sensorās spējas. Cilvēkam pašam tas nav grūti, tas ir grūti sabiedrībai ap viņu, jo viņš, piemēram, vairs nevar neko apsolīt. Ka uzticēsies sirdsbalsij, jēdziens "solīt" pazudīs kā nesavienojams ar tīra cilvēka dzīvi. Vēl pazudīs jēdzieni "vaina",  sods", "grēks", "man pieder" utt.

8. "Ja cilvēks ir laimīgs, viņš dara labu visiem, ja apspiests, tad centīsies apspiest kādu citu." Vai ikdienā Tev bieži nākas pārliecināties par šī citāta patiesumu?

Jā. Es neesmu naivs, un savā profesijā esmu sastapis daudz gaismas un skaistuma, un tikpat daudz tumsonības. Pareizāk to gan būtu saukt par izglītības trūkumu. Ja cilvēks zinātu, piemēram, kā izskatās skaudība vai parāds bioenerģētiski, viņš nekad šādu procesu neielaistu savā dzīvē.

9. To droši vien nav tik viegli izstāstīt, bet – kā kļūt laimīgam? Kur meklēt laimi?

Tikai sevī. Attiecības, bagātība, pat ticība Dievam vai vienkārši ticība bez piedēkļa dzīvo cilvēkā, un no tā, kādi esam, mēs spējam kā gaismu redzēt pasauli.

10. Kas ir visbiežākie iemesli, kas cilvēkiem šeit, Latvijā, traucē būt iekšēji harmoniskiem un kļūt laimīgiem?

Pašapziņas trūkums, kuram ir savs pretstats - lecīgums un lielīgums,  un citu cilvēku viedoklis. Par to, ko es daru, drīkst būt viedoklis tikai diviem - man pašam un Debesu Tēvam. Visi pārējie... neturpināšu.

11. Vai uzskati, ka laimi iespējams aizvietot ar ko citu?


Katram cilvēkam ir jāatstāj iespēja paeksperimentēt ar ilūzijām - vara, nauda, reitings, slava. Fināls tāpat būs viens. Laimīgs cilvēks savā dzīvē neveiks nevienu ierakstu, piemēram, Twitter’ī. Kad esam laimīgi, mums nekas netrūkst, līdz ar ko negribas izpausties, iestājas miers.

12. Dodies smelties zinības uz Japānu, Taizemi. Kādas ir fundamentālākās lietas, ko mēs, latvieši, varam mācīties no austrumu kultūrām?

Nekrāt! Gados vecākiem cilvēkiem parādās tāda slimība visu taupīt – "gan jau saimniecībā noderēs". Japānā ir princips: "Ja ko jaunu skaistu nopirki, tad kaut kas būs ārā jāizmet, pat ja vēl gluži labi strādājošs."

Prasmi pieņemt citādi domājošos cilvēkus vajadzētu mācīties no Āzijas tautām.
Atcerēties latviešu tautas galveno bagātību - darbam un ceļam līdz mērķim ir jābūt skaistam. Ne tikai rezultātam. Šī ir bieži piemirsta, bet īsteni skaista mūsu īpašība.

13. Brīva vieta iedvesmojošam citātam!

Aizmirsti māņus par karmu, tā uz tevi neattieksies, ja tu pateiksi, ka izvēlies brīvību.
Esiet mīļi pret sevi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)