Banner 980x90

AS "VIRŠI-A" TOP 5 padomi auto sagatavošanai ziemai

Sākoties ziemas sezonai, lielākais pašmāju degvielas tirgotājs AS"VIRŠI-A" ir izveidojis TOP 5 padomus, kas jāzina autovadītājiem par savas automašīnas sagatavošanu ziemai.

* Riepas

Pārvietojoties ziemā ar automašīnu, svarīgi ir izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošas riepas. Sākot ar 1.decembri, atbilstoši Latvijas Ministru kabineta noteikumiem, automašīnai ir jābūt uzstādītām ziemas riepām, kuru protektoram jābūt vismaz 4 mm biezam. Savlaicīga vasaras riepu nomaiņa uz ziemas riepām, atbilstoši laikapstākļiem, neraugoties uz likumā noteikto maiņas datumu, garantēs lielāku drošību gan pašam autovadītājam, gan līdzbraucējiem, kā arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

* Ziemas degviela

Iestājoties aukstajam laikam, autovadītājiem ir jāparūpējas, lai automašīnā tiktu lietota arktiskā jeb ziemas dīzeļdegviela. Lietojot vasaras dīzeļdegvielu aukstuma periodā, veidojas parafīni, kas var aizsprostot degvielas filtrus, tādējādi radot nopietnas tehniskās problēmas automašīnai. AS "VIRŠI-A" degvielas nozares eksperts Arnis Andrianovs uzsver, ka aukstajos mēnešos ir svarīgi, lai degvielas bākā būtu pēc iespējas augstāks degvielas līmenis, jo pretējā gadījumā var veidoties kondensāts, kas pārvēršas ūdenī un aukstumā sasalst, izraisot automašīnas dzinēja apstāšanos. Tāpat ir svarīgi regulāri pārbaudīt degvielas filtru kvalitāti, un nepieciešamības gadījumā tie jānomaina pret jauniem.

* Akumulators

Īpaša uzmanība gada aukstajos mēnešos ir jāpievērš automašīnas akumulatora stāvoklim. Ziemas laikā akumulators nav spējīgs ražot tādu pašu enerģiju daudzumu kā siltās vasaras dienās, tāpēc tas var radīt grūtības iedarbināt spēkratu. Ja akumulatoram nav pietiekami liela jauda, lai automašīnas starteris grieztu motoru pietiekami lielos apgriezienos, tas ir jāuzlādē vai nepieciešamības gadījumā jānomaina. Kopumā akumulatora mūžs ir atkarīgs no ekspluatācijas apstākļiem, bet pirmajos trīs ekspluatācijas gados kopš tā iegādes tam būtu jākalpo teicami.

* Ziemas inventārs

Ziemas laikā ir svarīgi parūpēties, lai automašīnā atrastos pirmās nepieciešamības ziemas inventārs – sniega slotiņa, ledus skrāpis, kā arī neliela lāpsta, lai nepieciešamības gadījumā atbrīvotu automašīnas riepas no iestigšanas sniegā. Nepiemērotu priekšmetu izmantošana sniega un ledus tīrīšanai no automašīnas virsmas var sabojāt automašīnas vizuālo izskatu.

* Logu tīrīšana

Ziemas sezonā, kad savlaicīgi iestājas diennakts tumšais laiks, kā arī laika apstākļi ietekmē ceļa redzamību, īpaša uzmanība jāpievērš logu tīrīšanas slotiņām un atbilstoša logu tīrīšanas līdzekļa izmantošanai. Logu tīrīšanas slotiņas ir jāmaina regulāri, vismaz divas reizes gadā, jo nolietota slotiņa var radīt nospiedumus uz vējstikla un neatgriezeniski to sabojāt. Jāatceras, ka slotiņas jātīra ar ziemas sezonai paredzēto logu mazgājamo šķidrumu, kuru sastāvā ir spirts. Spirta konsistence šķidrumā nodrošinās logu tīrīšanas slotiņu nepiesalšanu pie stikla. Lai automašīna būtu darbspējīga un durvju gumijas un slēdzenes nesasaltu, kā vēl viens būtisks padoms ir jāmin to apstrādāšana ar izsmidzināmiem vai smērējamiem līdzekļiem, kuru sastāvā ir silikons.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)