Banner 980x90

Sākas pieteikšanās starptautiskai mediju vasaras skolai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākas pieteikšanās starptautiskai mediju vasaras skolai Visi radošie un zinātkārie jaunieši līdz 8.jūlijam aicināti pieteikties ceturtajai biedrības "Avantis" rīkotajai bezmaksas starptautiskajai mediju vasaras skolai "Young Media Sharks". Tā notiks no 16. līdz 21. augustam Kuldīgas novada Pelčos, pulcējot dalībniekus no piecām valstīm, kuri ietekmīgu profesionāļu vadībā gūs praktiskas zināšanas un iemaņas digitālajos medijos. 

Projekta "Young Media Sharks" mērķis ir veicināt jauniešu konkurētspēju darba tirgū - tā būs unikāla iespēja apmācīties pilnīgi bez maksas neatkarīgi no dzīvesvietas, sociālā statusa vai citiem faktoriem. Dažādu jomu ārvalstu un vietējie guru dalīsies pieredzē, kā arī palīdzēs no praktiska skatu punkta iepazīt mediju pasauli - žurnālistiku, video un foto mākslu, Wordpress sistēmu, debašu mākslu, u.c. saistītās prasmes. Lai iegūtu arī pavisam praktiskas iemaņas, šogad jaunieši, apvienojoties grupās, lektoru vadībā radīs digitālo multimediju projektu.

Kā vasaras skolas pasniedzēji aicināti tādi savas jomas līderi kā mediju speciālists Artūrs Mednis, kinooperators Reinis Traidās, vācu fotogrāfe Constanze Flamme, baltkrievu režisors Andrejs Palupanovs un citi. Vakaros dalībnieki ciemos sagaidīs īpašos viesus - personības, kas iedvesmos, stāstot par savu pieredzi. Ikvienam, kurš vēlas atklāt savu mediju talantu, uzskata sevi par jaunieti (tātad apmēram 15 - 20 gadu jauns), un gatavs dalībai vasaras skolā, kas notiks angļu valodā, ir pavisam reāla iespēja pieteikties atlasei.

Pieteikšanās līdz 8. jūlijam notiek mājaslapā YoungMediaSharks.eu - jāaizpilda anketa un jāpievieno radošais uzdevums sev tīkamākajā no piedāvātajiem formātiem. "Avantis" žūrija, izvērtējot visus pieteikumus, 50 jauniešus no Latvijas, Vācija, Igaunijas, Baltkrievijas un Lietuvas aicinās uz neaizmirstamu mediju piedzīvojumu. Tas nozīmēs ne tikai dalību vasaras skolā, bet arī iespēju kļūt par daļu "šarku" kustības, gūt kontaktus un prakses iespējas turpmākos "Avantis" un sadarbības partneru projektos. Visus interesējošos jautājumus par vasaras skolu klātienē ir iespēja uzzināt jau sestdien, 28.maijā, "ZZ Festivālā" Majoros – "Young Media Sharks" teltī. Tajā tiks īstenotas arī dažādas aktivitātes jauniešiem, tostarp sava mediju talanta atklāšana.

Dalībnieki tiks paziņoti 18.jūlijā. Vasaras skola tiek organizēta ar Vācijas Federālās republikas, Latvijas Valsts mežu un Kuldīgas pilsētas atbalstu. Plašāka informācija par norisi un pieteikšanās: YoungMediaSharks.eu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)