Banner 980x90

Trīs gadu laikā par negadījumiem automašīnu stāvvietās BALTA atlīdzības izmaksājusi 1,9 miljonus eiro

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati liecina, ka negadījumi automašīnu stāvvietās ir autovadītāju ikdiena: pēdējo trīs gadu laikā apdrošinātājs saņēmis 2 752 pieteikumus KASKO apdrošināšanā, atlīdzībās izmaksājot vairāk nekā 1,9 miljonus eiro.

"Negadījumi stāvvietās, kas ietver lielveikalu, pazemes, apskates objektu, diennakts un citas stāvvietas, ir autovadītāju ikdiena, un to apliecina atlīdzību pieteikumi – katru dienu BALTA saņem vidēji trīs pieteikumus par šādiem negadījumiem. Turklāt pēdējos gados to skaitam ir tendence palielināties – ja 2014. gadā BALTA saņēma 659 atlīdzību pieteikumus, pērn to skaits palielinājās par 42%, sasniedzot 938 pieteikumus," norāda BALTA Atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Šogad laika posmā no janvāra līdz augustam BALTA saņēmusi jau 666 KASKO atlīdzību pieteikumus par negadījumiem stāvvietās, atlīdzībās izmaksājot teju 300 tūkstošus eiro, savukārt pēdējo trīs gadu laikā reģistrēti 2 752 pieteikumi, un atlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 1,9 miljoni eiro. Pērn lielākā izmaksātā atlīdzība bija 33 300 eiro par no stāvvietas nozagtu automašīnu, savukārt 10 300 eiro liela atlīdzība izmaksāta par pazemes stāvvietā apzagtu automašīnu. 70% negadījumu automašīnu stāvvietās saistīti ar sadursmi ar citu transportlīdzekli, 25% gadījumu spēkrats bojāts, uzbraucot stāvvietā esošajiem objektiem, piemēram, apmalēm, betona stabiem, dzelzs caurulēm u.c., savukārt 5% negadījumu cēlonis bijis zādzība, apzagšana vai vandālisms, liecina apdrošinātāja BALTA rīcībā esošā informācija. Ja negadījums noticis automašīnu stāvvietā, jārīkojas tāpat kā jebkura satiksmes negadījuma situācijā, proti, atbilstoši likumā noteiktajam jāaizpilda saskaņotais paziņojums vai negadījums jāpiesaka Ceļu policijā.

Atgādinām, ka saskaņoto paziņojumu drīkst aizpildīt tikai tad, ja: - Ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīti tikai divi transportlīdzekļi. Ja bojājumi transportlīdzeklim tiek konstatēti, īpašniekam atgriežoties autostāvvietā, un vainīgā persona ir atstājusi notikuma vietu, negadījums jāpiesaka Ceļu policijā; - Nav cietušas personas; - Nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai (ņemiet vērā, ka iepirkuma ratiņu novietne vai autostāvvietas norobežojošais stabs ir uzskatāmi par trešās personas mantu); - Negadījumā iesaistītajiem transportlīdzekļiem nav radušies tādi bojājumi, kuru dēļ tie nedrīkst vai nevar turpināt ceļu; - Negadījumā iesaistītie autovadītāji spēj vienoties par visiem būtiskajiem negadījuma apstākļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)