Banner 980x90

Četri Latvijā radīti IT risinājumi pretendē uz World Summit Award 2015 balvu

Četri labākie Latvijā radītie IT risinājumi sabiedrībai izvirzīti World Summit Award 2015 balvai, kas reizi divos gados tiek piešķirta inovatīviem digitāliem produktiem ar lielāko sociālo ietekmi.

Latviju pārstāvēs IT Klastera biedru radītie risinājumi Rundāles pils mobilā aplikācija, 1188 maršruta plānotājs, mašīntulkošanas serviss Hugo.lv un ātrās medicīniskās palīdzības izsaukšanas lietotne HealthPoint. World Summit Award 2015 Latvijas atlasē žūrija lēma, ka tālākai izvērtēšanai izvirzāmi četri Latvijas IT Klasteru biedru radītie risinājumi.

* Nominācijā "Kultūra un Tūrisms" – RIX Technologies mobilā lietotne "Rundāles pils" Atzīmējot Rundāles pils muzeja restaurācijas darbus 50 gadu garumā, mobilā lietotne RUNDALE PALACE ļauj iepazīties ar 12 interesantākajiem pils interjeriem, lai sniegtu informāciju Latvijas iedzīvotājiem un viesiem, aicinot apmeklēt muzeju klātienē. Mobilā lietotne pieejama Apple iOS un Android platformām.

* "Nominācijā "E-pārvalde" – Tilde mašīntulkošanas serviss Hugo.lv Hugo.lv ir latviešu valodas – vienas no sarežģītākajām Eiropas mazajām valodām – mašīntulkošanas serviss, kas nodrošina angliski runājošajiem pilnvērtīgu pieeju informācijai latviešu valodā, tādējādi samazinot valodas barjeras. Hugo.lv jau tiek efektīvi izmantots valsts pārvaldē, bet pieejams arī ikvienam tiešsaistē www.hugo.lv, kā arī integrēts valsts pakalpojumu portālā Latvija.lv.

* Nominācijā "Veselība un vide" – Meditec mobilā lietotne "HealthPoint" HealthPoint – unikāla viedtālruņiem izstrādāta lietotne, kas vienviet nodrošina dažādu ar veselību un veselības aprūpi saistītu jautājumu risināšanu. Lietotne sniedz iespēju veikt zvanu uz ārkārtas tālruni 113, vienlaicīgi nododot zvanītāja atrašanās vietas datus (GPS koordinātes) un pamatinformāciju par zvanītāju Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dispečeriem. Lietotne nodrošina iespēju veikt zvanu savam ģimenes ārstam vai uz Nacionālā veselības dienesta ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni. Jau drīzumā lietotne HealthPoint piedāvās iespēju pierakstīt sevi vai kādu citu personu pie izvēlētā ārsta vai speciālista. Pierakstīties uz ārsta apmeklējumu būs iespējams arī tiešsaistē - tīmekļa vietnē www.healthpoint.lv.

* Nominācijā "Izklaide un dzīvesstils" – uzziņu dienesta 1188 izstrādātais sabiedriskā transporta maršrutu plānotājs Pirmais un vienīgais sabiedriskā transporta maršrutu plānotājs Latvijā, kas sniedz iespēju izplānot braucienu ar sabiedrisko transportu (starppilsētu autobusi, vilcieni, pilsētu transports) no jebkuras vietas Latvijā uz galapunktiem Latvijas teritorijā un tuvējās ārzemēs. Mobilā lietotne pieejama Apple iOS un Android platformām.

World Summit Award ir globāla iniciatīva ar mērķi izcelt pasaules labākos, radošākos un inovatīvākos digitālā satura, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumus ar lielāko ietekmi uz sabiedrību. Atlasē piedalās un to atbalsta 178 valstu organizācijas un aģentūras, izvirzot nominantus praktiski no katras ANO dalībvalsts.

Vairāk par World Summit Award - http://www.wsis-award.org/ Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris ir biedrība, kas apviena Latvijas IT uzņēmumus eksporta veicināšanai un inovatīvu risinājumu atbalstam. Biedrības biedri ir 35 IT uzņēmumi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)