Banner 980x90

Īpašā meistarklasē bauda Frenka Sinatras pieprasītāko viskiju

Aizvadītās ceturtdienas vakarā Rīgā, restorānā "Aqua Luna" notika pasaulslavenā amerikāņu dziedātāja Frenka Sinatras pieprasītākā dzēriena, skotu viskija "Chivas Regal" meistarklase.

Pasākuma laikā viesiem bija iespēja uzzināt par viskija garšas daudzveidību un saderību ar dažādiem ēdieniem. Kā norāda pazīstamais ekskluzīvo dzērienu eksperts Edgars Grišulis, skotu viskijs ir īsts džentelmeņu dzēriens, tāpēc tā baudīšanas rituāls ir ļoti individuāls katram tā cienītājam.

Pasākumu vadīja aktieris un režisors Intars Rešetins. Tā laikā uzstājās arī dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis. Savukārt viskija meistarklasi klātesošajiem pasniedza dzērienu eksperts Edgars Grišulis.

Meistarklases laikā viesiem bija iespēja nobaudīt trīs viskijus – 12, 18 gadus izturētus, kā arī jauno "Chivas Regal Extra" viskiju. Viskiju degustēšana tika apvienota ar īpaši dzērieniem piemeklētiem ēdieniem.

Pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados viskijs "Chivas Regal" tika asociēts ar pasaulē pazītamu aktieru un mūziķu draugu grupu - dziedātāju Frenku Sinatru (Frank Sinatra), dziedātāju Dīnu Mārtinu (Dean Martin) un citiem tā laika izklaides industrijas lielmeistariem. "Chivas Regal" ir bijis leģendārā amerikāņu dziedātāja Frenka Sinatras pieprasītākais dzēriens. Sinatra esot pieprasījis, lai šis viskijs būtu pieejams katra viņa koncerta aizkulisēs.

Viskija garšas notis atšķiras atkarībā no tā, cik ilgi tas ir izturēts. Tāpēc, raugoties uz viskija kokteiļu pagatavošanu, vienmēr jāpievērš uzmanība tām garšas notīm, kas sastopamas pašā viskijā. Tad, izmantojot dažādas sastāvdaļas, viskija garšas notis ir jāizceļ vai jāpapildina. Turpina ekskluzīvo dzērienu eksperts Edgars Grišulis: "Es ieteiktu 12 gadus izturētu Chivas viskiju baudīt ar ledu vai "ginger beer", savukārt 18 gadus izturētu Chivas viskiju – kopā ar tīru avota ūdeni, lai "atvērtu" tā unikālās garšas īpašības. Jebkuru viskiju var baudīt arī "tīrā" veidā vai ar ledu. Runājot par viskija saderību ar ēdieniem, tāpat kā kokteiļos, noteikti jāpievērš uzmanība konkrētā viskija garšas notīm. Piemēram, 12 gadus izturēts viskijs lieliski iederēsies pie jūras velšu ēdieniem ar īpaši piemeklētām mērcēm un piedevām. Turpretim 18 gadus izturēts viskijs saderēs ar pīles, liellopu vai brieža gaļas maltītēm. Arī šajos ēdienos uzsvars jāliek uz viskija garšas notīm atbilstošām mērcēm un piedevām."

Katra viskija pagatavošanai tiek izmantota īpaša formula un izvēlēti dažāda vecuma viskiji, kas piesķir jaunajam dzērienam savu neatkārtojamo garšu un smaržu. Piemēram, kvalitatīvam viskijam ir jābūt maigam, ar bagātīgiem rudens augļu un Skotijas savvaļas zāļu aromātiem, kā arī mazliet medainu saldumu un ilgu, patīkamu pēcgaršu. Būtiska nozīme viskija garšas veidošanās procesā ir arī mucai, kurā tas tiek izturēts. Jāuzsver, ka par skotu viskiju var dēvēt tikai to, kas ozolkola mucās izturēti vismaz trīs gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)