Banner 980x90

AAS "Gjensidige Baltic" piedāvās ceļojumu apdrošināšanu ar segumā iekļautu terorisma risku

Foto: APF/ LETA
Foto: APF/ LETA
Līdz šim terorisms bija viens no ārkārtas jeb force majeure gadījumiem, kas ceļojumu apdrošināšanas polisē nav paredzēts kā apdrošināšanas gadījums. Taču jau tuvākajā laikā AAS "Gjensidige Baltic" klientiem piedāvās polises, kurās šis risks būs apdrošināts. 

Turklāt, ja atklāsies, ka kāds no "Gjensidige" klientiem ir cietis otrdienas terora aktā Stambulas lidostā, "Gjensidige" segs ar medicīniskajiem vai repatriācijas izdevumiem saistītos izdevumus.

AAS "Gjensidige Baltic" Atbalsta speciāliste personu apdrošināšanas veidos Krista Buļa informē, ka nesenie terora aktu gadījumi Eiropā, tostarp valstīs, ko Latvijas iedzīvotāji iecienījuši izvēlēties kā savu ceļojumu galamērķi, mudinājis AAS "Gjensidige Baltic" mainīt ceļojumu apdrošināšanas noteikumus, starp apdrošināmajiem riskiem iekļaujot arī terorismu. "Tāpat kā karadarbība un militārs iebrukums, pilsoņu karš, globālas dabas katastrofas un stihijas, terorisms līdz šim ir bijis vispārīgo noteikumu izņēmuma jeb tā saucamais force majeure gadījums, kad apdrošināšana nesedz radušos zaudējumus . Taču ņemot vērā satraucošos notikumus Eiropā un pasaulē, Gjensidige savos ceļojumu apdrošināšanas noteikumos ievieš papildinājumus un jau tuvākajā laikā klientiem būs pieejamas ceļojumu apdrošināšanas polises, kuru segumos tiks iekļauts arī terorisma risks," informē Krista Buļa.

Jaunie noteikumi paredzēs segt medicīnas un repatriācijas izdevumus, gadījumos, kas saistīti ar terorismu. Spēkā paliks arī jau šobrīd esošais ceļojuma atcelšanas segums, gadījumiem, ja izdots pēkšņs valsts institūciju oficiāls paziņojums par nedrošu situāciju ceļojuma valstī uz ceļojuma laiku. Tas paredz, ka gadījumos, kad klients vēl nav devies plānotajā ceļojumā un tiek izsludināta nedroša situācija ceļojuma valstī, Gjensidige atlīdzina klientam visus ar neuzsākto ceļojumu saistītos izdevumus.

Krista Buļa norāda, ka, neraugoties uz neseno teroraktu Stambulas lidostā, Gjensidige apdrošināšanas teritorijā "Eiropa" ir iekļauta arī Turcija. "Tas nozīmē, ka ceļojumu apdrošināšanas polises cena Turcijā ir tāda pat, kā, piemēram, Vācijā vai Francijā. Pašreiz izmaiņas nav paredzētas nedz apdrošināšanas teritorijā, nedz tarifikācijā," informē Gjensidige Atbalsta speciāliste personu apdrošināšanas veidos, norādot, ka izmaiņas apdrošināšanas polises cenā nav gaidāmas.

Papildus tam Gjensidige paziņo, ka sniegs atbalstu arī gadījumā, ja atklāsies, ka kāds no Gjensidige klientiem ir cietis otrdienas vakara teroraktā Stambulas lidostā. "Izvērtējot esošo situāciju, mēs nevaram palikt vienaldzīgi un nereaģēt uz notiekošo. Ja atkāsies, ka kāds no mūsu klientiem cietis sprādzienos Turcijas lidostā, esam gatavi sniegt atbalstu un uzņemties medicīnisko vai repatriācijas izdevumu segšanu. Pārējiem klientiem ceļojumu apdrošināšanas polise ar terorisma segumu būs pieejama jau tuvākajā laikā," informē AAS "Gjensidige Baltic" Veselības apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ludmila Ščegoļeva.

"Gjensidige" arī atgādina, ka, dodoties uz kādu no Eiropas Savienības valstīm, Īslandi, Norvēģiju, Lihtenšteinu vai Šveici, spēkā ir Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK), ko ikviens Latvijas iedzīvotājs var izņemt Nacionālajā veselības dienestā. EVAK ir bez maksas un nodrošina neatliekamo un nepieciešamo medicīnisko palīdzību – tādā pašā apjomā un uz tādiem pat nosacījumiem, kā attiecīgās valsts pilsoņiem. Proti, ja, piemēram, Lielbritānijā pilsoņiem tiek piedāvāta bezmaksas neatliekamā medicīniskā palīdzība, tad tāda pat tā būs pieejama Latvijas iedzīvotājiem ar EVAK karti. Tiesa, karte darbojas ne visās valstīs, tostarp EVAK darbības zonā nav iekļauta arī Turcija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)