Banner 980x90

Aicina bērnus un jauniešus pieteikties dalībai konkursā "Ineses Galantes talanti"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ineses Galantes fonds aicina bērnus un jauniešus pieteikties dalībai konkursā "Ineses Galantes talanti", aģentūru LETA informēja fonda Talantu konkursa programmas vadītājs Toms Ostrovskis.

Šopavasar jau ceturto gadu Latvijā norisināsies klasiskās mūzikas talantu konkurss "Ineses Galantes talanti", kuram līdz 27.februārim aicināti pieteikties bērni un jaunieši - vokālisti, taustiņu, stīgu, kā arī pūšamo un sitamo instrumentu mākslinieki no visas Latvijas. Konkurss notiks ar Rietumu bankas Labdarības fonda atbalstu.

Talantu konkurss tradicionāli notiks trijās kārtās. Līdz 27.februārim pretendentiem elektroniski jāaizpilda pieteikuma anketa un jāiesūta saite uz "Youtube" interneta vietnē ievietotu video ar brīvi izvēlēta skaņdarba izpildījumu. Šos video izvērtēs žūrija, aicinot augstāko vērtējumu ieguvējus piedalīties otrajā kārtā - pusfinālā.

Pusfināli 7.aprīlī norisināsies Ventspilī, 8.aprīlī un 9.aprīlī - Rīgā, bet 10.aprīlī - Daugavpilī. Pusfinālā žūrija jauniešu sniegumā klausīsies divus brīvi izvēlētus kontrastējošus skaņdarbus.

Savukārt 6.maijā konkursa finālā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē pulcēsies veiksmīgākie pusfinālisti, atskaņojot brīvas izvēles divus kontrastējošus skaņdarbus.

Žūrija talantu sniegumā vērtēs personību spilgtumu, tehniskās iemaņas, izpildījumu māksliniecisko augstvērtīgumu, izvēlētā repertuāra atbilstību un dalībnieku skatuviskās iemaņas.

Kā ik gadu, no marta vidus skatītāji varēs atbalstīt jaunos konkursantus ar savu balsi interneta mājaslapā. Skatītājiem tīkamākais dalībnieks ar lielāko balsu skaitu iegūs vērtīgu publikas simpātijas balvu.

Konkursa uzvarētājiem tiks diplomi un naudas balvas. Pirmā vieta iegūs 400 eiro, otrā - 200 eiro, bet trešā - 100 eiro, kā arī uzvarētāji tiks pie pusgada mācību stipendijām 600 eiro apmērā.

Pirmo vietu ieguvēji uzstāsies "Summertime - aicina Inese Galante" festivālā Dzintaru koncertzālē šī gada vasarā. Spilgtākie talanti arī gūs iespējas uzstāties Galantes fonda rīkotajos koncertos un pilnveidot savu meistarību starptautiski atzītu mākslinieku meistarklasēs.

Apzinoties skolotāju nenovērtējamo ieguldījumu jauno talantu izkopšanā, īpašas balvas paredzētas arī pedagogiem.

Konkursa nolikums pieejams interneta vietnē "inesesgalantestalanti.lv", savukārt aktuāla informācija par konkursu atrodama "Facebook" lapā "Ineses Galantes Fonds".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)