Banner 980x90

Aicina palīdzēt nelaimē nonākušam jaunietim no Limbažiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Līdzcilvēkus aicina palīdzēt 19 gadus jaunam limbažniekam, kurš aizvadītaja gadā cietis negadījumā, informē portāls Ziedot.lv.

Elvim ir 19 gadi, viņš ar ģimeni dzīvo Limbažos. 2014.gada 10.augusta svētdienā notika liela nelaime. Elvis lēca jūrā no mola Tūjā. Lēciens bija neveiksmīgs. Brālēns, ar kuru Elvis bija kopā, redzēja Elvi uzpeldam. Elvis nespēja pagriezties uz muguras, lai pasauktu palīgā. Brālēns piesteidzās, iznesa krastā, kur cilvēki no pludmales izsauca mediķus un paziņoja par nelaimi Elvja mammai.

Mediķi slimnīcā konstatēja Elvim kakla skriemeļu lūzumu ar muguras smadzeņu šķērsbojājumu. Tas nozīmē, ka puisis ir paralizēts un pilnībā atkarīgs no līdzcilvēkiem. Šobrīd Elvis vairs nevar turpināt mācības. Viņš gribēja kļūt par autoelektriķi, bija pabeidzis 2.kursu, mācījās cītīgi.  

Pēc regulārām rehabilitācijām un cītīgi sekojot ārstu rekomendācijām Elvis jau spēj pārvietoties ar ratiņkrēslu, izmantojot speciālas palīgierīces viņš spēj pats ēst un lietot datoru. Šoruden Elvis uzsāka mācības 11.klasē. Ikdienā Elvim palīdz un viņu aprūpē mamma.

Modernas rehabilitācijas iespējas šobrīd pieejamas rehabilitācijas centrā Igaunijā. Tur Elvis pabijis jau divas reizes un rezultāti ir bijuši ļoti labi, tādēļ Elvim nepieciešams rehabilitāciju regulāri turpināt. Viena divu nedēļu kursa summa ir 1820 eiro. Elvja ģimene lūdz palīdzību divu rehabilitācijas kursu apmaksai. Kopā diviem kursiem nepieciešami 3640 eiro.

Elvja mērķis ir kļūt pēc iespējas patstāvīgākam un pielāgoties dzīvei sabiedrībā. 

Ziedot iespējams šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)