Banner 980x90

Aizvadītas tradicionālās Alojas novada ģimeņu sacensības makšķerēšanā

Avots: Alojas novada pašvaldība

11.oktobrī biedrība "Pirmā bērnu labdarības makšķerēšanas skola" sadarbībā ar Alojas novada domi un SIA "Aloja-Starkelsen" atbalstu trešo gadu pēc kārtas organizēja un rīkoja tradicionālās Alojas novada ģimeņu sacensības makšķerēšanā.

To mērķis ir dot iespēju Alojas novada iedzīvotājiem lietderīgi un saturīgi pavadīt savu brīvo laiku. Kopīgu sporta pasākumu rīkošanas tradīciju turpināšana attaisnojās. Vecāki kopā ar bērniem pavadīja dienu dabā pie ūdeņiem.

Pērn sacensībās piedalījās deviņas komandas, bet šogad jau desmit. Komandas sastāvā bija jābūt diviem dalībniekiem - vienam bērnam, jaunietim vai jaunietei vecumā līdz 15 gadiem un vienam pieaugušajam. Šoreiz rīkotāji ieviesa jauninājumu - varēja makšķerēt ar gruntsmakšķeri un pludiņa makšķeri. Makšķerēšanas vietu komandas pārstāvji noteica izlozes kārtībā. Makšķerēšanas zonas tika ierīkotas Salacas upē, piekļūšana tai bija speciāli izpļauta, lai netraucētu makšķerēšanas procesu.

Pēc triju stundu makšķerēšanas komandas sadalīja vietas. Uzvarētājus noteica pēc abu dalībnieku loma kopsvara. Kā jau tika prognozēts, vietu sadalījumā noteicošais bija makšķerēšanas pieredze un pareiza iebarošana zivju pievilināšanai. Pārsvarā ķērās asari un raudas.

Rezultāti:
1.vieta Voiņikovu ģimene - Māris Broms un meita Gabija (1495 grami). Mārim lomā trāpījās arī plaudis (ap 650 gramiem);
2.vieta Merkuļjevu ģimene - Aleksandrs Savickis ar meitu Diānu (1430 grami);
3.vieta Merkuļjevu ģimene – Inna ar dēlu Egīlu (0,855 grami);
4.vieta Titovu ģimene - tētis Juris ar dēlu Viesturu (0,415 grami);
5.vieta Kalvis Eglītis un Valdis Celms (0,405 grami);
6.vieta Staģu ģimene - tētis Uldis un dēls Uldis (0,255 grami).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)