Banner 980x90

Aizvadīts Salacgrīvas kauss jāšanas sportā

Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
Publicitātes foto/ Foto: Salacgriva.lv
 Sestdien, 25.jūnijā, Vecsalacās notika jau astotās sacensības jāšanas sportā "Salacgrīvas kauss 2016." Sacensībās piedalījās dalībnieki no Bauskas, Iecavas, Madonas, Valmieras, Cēsīm, Saulkrastiem, Smiltenes, Skrīveriem un Salacgrīvas.

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Salacgrīvas novada pašvaldībā, lai arī laiks šajā dienā bija īpaši karsts sacensībās netrūka ne dalībnieku ne skatītāju. Sacensību organizators ir jātnieku klubs "Fēnikss" un to mērķis popularizēt jāšanas sportu un dot iespēju jaunajiem jātniekiem pilnveidot savas prasmes un iemaņas. 

Pirmie laukumā devās vadības maršruta veicēji. Šīs ir sacensības jaunajiem jātniekiem un jaunzirgiem, tas nozīmē ka vai nu jātnieks vai zirgs laukumā ir devies pirmo reizi. Šajās sacensībās piedalījās 35 dalībnieki.

Otrajā maršrutā ar šķēršļu pārvarēšanu augstumā līdz 50 centimetriem vislielākais dalībnieku skaits – 40. Šis ir ātruma maršruts jaunajiem jātniekiem un jaunajiem zirgiem.

Trešajā maršrutā 32 dalībnieki, sacensības sadalītas divās vecuma grupās - 3A jātniekiem vecumā līdz 16 gadiem un 3 B - vecākiem, veicot šo maršrutu zirgam un jātniekam bija jāpārvar 80 centimetrus augsti šķēršļi.

4.maršrutu ar šķēršļu augstumu līdz metram veica pieci, bet vismazākais dalībnieku skaits – tikai trīs piektajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 110 centimetri.

Lai arī tajās piedalījās vien trīs dalībnieces, skatītāji ar skaļiem aplausiem sveica katra šķēršļa pārvarēšanu. Balva šī maršruta veicējām īpaša – katrai jātniecei iespēja atpūsties kādā no atpūtas kompleksa Kapteiņu osta atpūtas namiņiem. Skatītāji kājās stāvot, aplausiem un goda apļa mūzikai skanot sveica šo sacensību uzvarētājus.

Šajās sacensībās uzvarēja Mārīte Škapare ar zirgu Paiross, otrā Vendija Kancāne ar zirgu Kvazārs, bet trešajā vietā jātnieku kluba Fēnikss dalībniece Kitija Kreišmane ar zirgu Zoum Zaramgue Le Premier.

Uzvarētāju apbalvošana notika katra maršruta beigās. 1.maršruta dalībnieki saņēma diplomus un piemiņas balvas, bet pārējos maršrutos ar rozetēm, diplomiem, ziediem un piemiņas balvām apbalvoja pirmo sešu vietu ieguvējus, pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma medaļas un atbalstītāju sarūpētās balvas, uzvarētājiem – kauss, bet zirgiem spainis burkānu.

Sacensību galvenā organizatore un jātnieku kluba "Fēnikss" prezidente Laura Tomsone stāsta: "Bija ļoti daudz startu – kopskaitā simtu piecpadsmit. Salacgrīvas kauss ir treniņu sacensības, jo mēs nestartējam oficiālajā federācijas sacensību sarakstā, taču tas nemazina sportisko azartu un cīņas gribu. Ar mums kopā visus astoņus gadus ir mūsu uzticamie draugi no Saulkrastu jātnieku kluba "Jūras zirgi" un dalībnieki no daudziem Latvijas jātnieku klubiem".

Tomsone jokojot teica: "Bez sacensību galvenā tiesneša Reiņa Juraša mēs neelpojam, bet vēl mazāk mēs varam iztikt bez mūsu laukuma tiesneša Roberta Udalova no Igaunijas, kurš ir kopā ar mums jau astoņus gadus." Gandarīta viņa ir ar savas komandas darbu: "Man ir fantastiska komanda - Alda Klaucāne, Inese Riekstiņa, Jeļena Ļesnickaja, kuri ir Lauras lielākie palīgi šajās sacensībās. Kur nu vēl meitenes no jāšanas kluba un pašas ģimenes locekļi. Skābsiens netiek liks, siens paliek nepļauts – visa ģimene ir Vecsalacās, bez Edgara un Jāņa Tomsoniem šīs sacensības nevarētu notikt".

Runājot par nākotnes plāniem kluba prezidente pastāstīja, ka drīzumā "Fēniksa" zirgi un jātnieki piedalīsies sacensībās Valmiermuižā, tad Mazsalacā, Inčukalnā un Rūjienā, aizņemta būs katra nedēļas nogale.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)