Banner 980x90

Akceptē Limbažu profesionālās vidusskolas pievienošanu Rīgas Valsts tehnikumam

Limbažu Profesionālā vidusskola šā gada 1.septembrī pievienosies Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošajam profesionālās izglītības kompetences centram "Rīgas Valsts tehnikums", tādējādi pilnveidojot mācību programmu klāstu un materiālo nodrošinājumu, kā arī potenciāli rodot iespēju piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu izglītības iestāžu attīstībai, pilsētas informācijas portālu Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vecākā konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Zaharova.
Lēmums pieņemts sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību, un ir konstruktīvs risinājums profesionālās izglītības nodrošināšanai un attīstīšanai reģionā, turpinot skolu pozitīvās iestrādnes. Ministrija arī cer, ka, attīstot reģionālās struktūrvienības, nostiprināsies darba vidē balstītās izglītības loma darba tirgū pieprasīto profesionāļu sagatavošanā sadarbībā ar uzņēmējiem.

Profesionālajā vidusskolā pēdējos gados turpinājis sarukt izglītojamo skaits. Limbažu Profesionālajā vidusskolā šā gada 1.janvārī mācījās 199 izglītojamie, no kuriem ESF finansētajās grupās ir 14 izglītojamie, bet, piemēram, 2010.gadā bija 281 izglītojamais.

Limbažu Profesionāla vidusskola 2013./2014. mācību gadā īsteno šādas izglītības programmas: "Kokizstrādājumu izgatavošana", "Būvdarbi", "Autotransports", "Komerczinības". Vidusskola īsteno darba tirgum nepieciešamas izglītības programmas, taču materiāli tehnisko bāzi ir nepieciešams modernizēt.

Līdz ar pievienošanos tehnikumam šī profesionālā vidusskola kļūs par tā mācību vietu Limbažos, tādējādi saglabājot pieejamību kvalitatīvai izglītībai reģionā un nodrošinot šo profesionālo vidusskolu kā tehnikuma mācību vietu attīstību. Tāpat, ņemot vērā tehnikuma prestižu, finansiālās iespējas attīstīt tā mācību vietas, kā arī iespēju piesaistīt ārvalstu finanšu instrumentu finansējumu, tajā skaitā ES fondu finansējumu, un nodrošināt augstu izglītības kvalitāti, tiks paplašināts piedāvāto profesionālās izglītības programmu, tostarp pieaugušo izglītības un tālmācības programmu, skaits un atbilstoši uzlabota materiāli tehniskā bāze.

Tehnikums tiek noteikts par šo profesionālo vidusskolu funkciju, tiesību, saistību, prasību, finanšu līdzekļu, bilancē esošās mantas, lietvedības un arhīva pārņēmēju. Tehnikums turpinās vidusskolu profesionālās izglītības programmu īstenošanu. Savukārt izglītojamie turpinās mācīties un pedagogi strādāt tajā pašā vietā Laidzē un Limbažos, kur atradīsies tehnikuma teritoriālā struktūrvienība – tehnikuma izglītības programmu īstenošanas vieta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)