Banner 980x90

Akvelīna Līvmane: Lai būtu vesels, vajadzīga vēlēšanās

Trešdien, 18.martā, nodibinājums "Limbažu fonds" dibinātāju un brīvprātīgo apmācību ietvaros uz sarunu par to, kā dzīvot saskaņā ar sevi, dabu un Visuma likumiem, bija aicinājis aktrisi, astroloģi un dziednieci Akvelīnu Līvmani, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Nodibinājuma "Limbažu fonds" projekta "Limbažu fonda darbības pilnveidošana" sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Tauriņa.

"Bieži vien cilvēki no manis gaida brīnumu, bet patiesībā visu, ko stāstu, viņi paši jau zina, vien reizēm to vajag atgādināt, dot impulsu un gūt apstiprinājumu, ka rīkojas pareizi" atzīst aktrise.

Līvmane spēlē teātrī un vienlaikus nodarbojas ar astroloģiju un dziedniecību. Tas palīdzējis izprast sevi, līdzcilvēkus un dzīves notikumus. "Nākotni veido mūsu saknes, tas, no kā esam izauguši. Bērnības negatīvā pieredze var radīt būtiskas problēmas turpmākajā dzīvē. Es pati bērnībā un līdz 45 gadiem biju ļoti nikna. Nesapratu, kāpēc tā. Sākot strādāt ar sevi, sapratu, ka tas nāk no bērnības. Mans tēvs terorizēja māti. Piemēram, ja uz galda nebija uzlikts sāls trauciņš, tēvs, nepieskārās ēdienam, piecēlās no galda un aizgāja neēdis. Tas manī bija radījis milzīgu niknumu, un es ierāvos sevī, vienmēr turējos nomaļus no pūļa. Tikai vēlāk sapratu, ka pasaule ir laba un visi vīrieši nav tādi, kā mans tēvs."

Tāpat dzīvē svarīgi atcerēties seno patiesību – kā izturēsies pret citiem, tā apkārtējie izturēsies pret tevi. "Bija periods, kad sabiedriskajā transportā mūždien kāds mani iedunkāja ar elkoni vai uzkāpa uz kājas. Analizējot situāciju apjaut, ka pati vienmēr biju dusmīga un sabozusies kā ezis, un tieši to pašu saņēmu no apkārtējiem. Tātad - ko izstarojam, to saņemam pretī. Tiklīdz mainām sevi, pasmaidām, ar mīļumu pieņemam līdzcilvēkus, tā pozitīvi mainās cilvēki mums apkārt," uzsver Līvmane.

Labu, pozitīvu pašsajūtu var sniegt gan krāsas, gan smaržas. Ne velti veselības uzlabošanai tiek izmantota krāsu terapija, arī apģērbā. "Krāsa maina to, kā mūs uztver apkārtējie. Ārkārtīgi būtiski, kā izskatāmies, kas mums mugurā. Ja trūkst enerģijas, uzvelkam ko sarkanu," iesaka astroloģe.

Tāpat enerģijas gūšanai nepieciešama saules gaisma, tāpēc īpaši ziemā nedrīkst sēdēt tikai telpās, jāizmanto iespēja dienas laikā iziet ārā, ieelpot svaigu gaisu. Tikpat liela ietekme uz cilvēka pašsajūtu ir smaržām. Līvmane vienu pēc otras atkorķē ēterisko eļļu pudelītes, un dalībniekiem to smaržu ir iespēja izbaudīt uz savas ādas. Šīs eļļas ir pilnībā dabīgas, bet nesajaukt tās ar aromātiskajām eļļām, kas sintezētas mākslīgi. "Ēteriskās eļļas labvēlīgi ietekmē ne vien psihisko, bet arī fizisko veselību. Citroneļļa palīdz urīnceļu problēmu gadījumā, tējas koka – pret vīrusiem un baktērijām, bazilika eļļu dēvē par pierunāšanas līdzekli, lai panāktu savu, savukārt ilang ilang pievelk vīriešus," smaidot atzīst aktrise. Dalībnieku maciņos tiek iepilināta eļļa, kas atgādina naudas smaržu. Tās nosaukums gan netiek atklāts, taču tas vēl jo vairāk nostiprina ticību, ka naudas maciņā kļūs vairāk.

Līdztekus astroloģijai Līvmane nodarbojas ar dziedniecību. Teorētiskās zināšanas un praktiskas metodes un paņēmienus veselības saglabāšanā un uzlabošanā aktrise guvusi no dzīvesbiedra dziednieka Rolanda Bērziņa, kas jau aizsaulē. "Lai cilvēks būtu vesels, vajadzīga vēlēšanās tādam būt. Bet tikai 2-3% cilvēku šāda vēlēšanās ir, pārējie vien sūdzas, ka pie viņu slimībām kāds ir vainīgs." Pie šī niecīgā skaita veselību atgūt gribošo dziedniece min Inesi Ziņģīti, kura, rāpojot un rīvējoties ar dvieli, sevi izārstējusi no paralīzes. Taču biežāk nākas redzēt, kā cilvēki pēc traumām paliek uz gultas, jo ārsti ieteikuši nekustēties, citādi stāvoklis pasliktināsies. "Bet kas tad var būt vēl sliktāks?" retoriski vaicā Līvmane.

Viņa pati ārstus apmeklē reti un zāles nelieto. "Zāles nevienu veselu nav padarījušas. Ārstējot vienu kaiti, cilvēks tiek pie citas." Dziednieces pārliecība - viss ir paša cilvēka rokās. Lai atgūtu veselību, ir daudz jākustas, jāēd samērīgi un pēc iespējas vienkāršāka barība, ko organismam viegli sašķelt barības vielās. "Visvieglāk organisms pārstrādā dalīto pārtiku, kad atsevišķi uzņemam olbaltumvielas un ogļhidrātus. Diemžēl pārsvarā cilvēki liek vēderā visu pēc kārtas. Un diez vai lielveikalos pieejamie pusfabrikāti un ķīmiski apstrādātie produkti kaut ko labu var dot mūsu veselībai," secina Līvmane. "Brīnos, ka to visu vecāki baro saviem bērniem un rezultātā bērnu tuklumu saista ar ģenētiku. Ar ģenētiku tam nav nekāda sakara," skarba ir dziedniece.

Sarunas noslēgumā Līvmane apstiprina, veselības saglabāšanā un svarīgi ne vien praktiski darboties, bet arī ticēt, jo "kam mēs ticam, tas ar mums notiek, kam neticam – tas nenotiek."

Tikšanās organizēta Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta līdzfinansētā projekta "Limbažu fonda darbības pilnveidošana" ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)