Banner 980x90

"Alk Outlet": cilvēki reģionos ir nepelnīti aizmirsti

Atšķirībā no lielajām Latvijas pilsētām, cilvēki reģionos ir nepelnīti aizmirsti. Alkoholisko dzērienu tirgotāja pienākums ir nodrošināt ar kvalitatīva alkohola sortimentu, kā arī sniegt savu ieguldījumu sabiedrības izglītošanā par atbildīgu alkohola lietošanu arī attālākas Latvijas pilsētas, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv intervijā stāsta "Alk Outlet" sabiedrisko attiecību konsultants Gints Lazdiņš, jautāts - kāpēc veikalu tīkls aktīvi atver veikalus reģionos.

Šobrīd "Alk Outlet" veikali atrodas Rīgā, Ķekavā, Siguldā, Limbažos, Jelgavā, Kuldīgā, Ogrē un Koknesē. Aprīlī veikals atvērts arī Gulbenē.

Ar ko alkoholisko dzērienu veikalu tīkls "Alk Outlet" atšķiras no citiem alkoholisko dzērienu veikaliem?

Outlet ir visā pasaulē populārs mazumtirdzniecības koncepts, kas gūst aizvien plašāku ievērību Latvijā. "Alk Outlet" zīmola koncepts paredz tikai kvalitatīvu oriģinālā ražojuma alkoholisko dzērienu un atspirdzinošo dzērienu tirdzniecību, kā arī nepieciešamo aksesuāru tirdzniecību par 20 - 30% zemākām cenām nekā veikalos.

Kāpēc veikali tiek atvērti tieši reģionos?


Bijām pamanījuši, ka atšķirībā no lielajām Latvijas pilsētām, ir nepelnīti aizmirsti cilvēki reģionos. Mēs uzskatām, ka tirgotāja pienākums ir nodrošināt ar kvalitatīva alkohola sortimentu, kā arī sniegt savu ieguldījumu sabiedrības izglītošanā par atbildīgu alkohola lietošanu arī attālākas Latvijas pilsētas. Lielā mērā izpratni par šādas rīcības nepieciešamību ir veicinājuši negatīvie notikumi saistībā ar nelegālā alkohola apriti Latvijas reģionos.

Vai iepriekš veicāt arī vietu izpēti, lai saprastu, vai vērts atvērt veikalu?

Veicām. Katrs veikals ir veidots individuāli un atbilstoši reģiona pieprasījumam. Ir veikali, kuros piedāvājam plašā klāstā gan dzērienus, gan to lietošanai nepieciešamos palīglīdzekļus un aksesuārus, kā piemēram, dažāda veida un tilpuma karafes, glāzes un citas prece. Taču ir veikali, piemēram, Limbažos, kur alkoholisko dzērienu klāsts ir ierobežots un sortiments tiek kombinēts ar pirmās nepieciešamības pārtikas un nepārtikas precēm un atspirdzinošajiem dzērieniem. Cenšamies nodrošināt pircējus visā Latvijā ar pieprasījumam atbilstošo.

Vai ir bijusi pretestība no pašvaldību puses par šāda - alkoholisko preču sortimenta veikala atvēršanu?


Strādājam tikai ar legālo alkoholu un ievērojam visas likumdošanā noteiktās prasības. Tāpat cenšamies komunicēt ar pašvaldībām, ja tām ir kādas īpašas norādes vai prasības attiecībā uz mūsu koncepta veikaliem.

Kā prognozējat veikalu popularitāti nākotnē un kāda tā ir šobrīd?

Alkoholiskie dzērieni vienmēr ir bijuši pieprasīti, taču izvēle par labu kvalitatīvam alkoholisko dzērienu piedāvājumam, nāk līdzi ar pircēja negatīvo pieredzi, sevišķi reģionos, kur ir bijuši negadījumi ar saindēšanos, lietojot nekvalitatīvus alkoholiskos dzērienus.

Kur ir visaktīvākie veikalu pircēji?

Visaktīvāk mūsu preci iegādājas vietās, kur ir vislielākais iedzīvotāju blīvums, tostarp Ķekavā. Sagaidām, ka tā būs arī Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)