Banner 980x90

ĀM pagaidām nekomentē situāciju ar PSRS jūrnieku pieminekļa nojaukšanu Limbažos

Ārlietu ministrija pagaidām nekomentēs situāciju saistībā ar PSRS jūrniekiem veltītā pieminekļa nojaukšanu Limbažos un notas iesniegšanu no Krievijas puses.

Ministrija patlaban noskaidro situāciju un līdz pilnīgai apstākļu noskaidrošanai komentāri netiks sniegti, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Mediju centrā.

Jau ziņots, ka biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa pagājušajās brīvdienās likvidējusi pieminekli, kas tika uzcelts padomju okupācijas laikā par godu PSRS jūrniekiem, kuri 1941.gadā nogalināja vairākus vietējos iedzīvotājus un paši gāja bojā kaujās pret latviešu nacionālajiem partizāniem.

Pēc biedrības Limbažu nodaļas priekšsēdētāja Gunāra Grīnberga teiktā, arhīva materiālos tiek minēts, ka šie jūrnieki nodarbojušies ar marodierismu un Limbažu iedzīvotāju slepkavošanu - tika noslepkavoti septiņi mierīgie iedzīvotāji.

Krievijas Ārlietu ministrija pieminekļa nojaukšanu nodēvējusi par nepieņemamu un iesniegusi Latvijai notu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)