Banner 980x90

Apbalvoti Limbažu novada sakoptāko sētu īpašnieki

Jau otro gadu Limbažu novadā norisinās konkurss "Limbažu novada sakoptākā sēta 2014". Piektdien, 5.septembrī, Sporta un kultūras centrā "Vidriži" notika noslēguma pasākums, kurā tika piešķirtas nominācijas un apsveikti visi 16 konkursa dalībnieki.
Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Rita Ozoliņa, pasākuma sākumā klātesošos sveica vokālā grupa "Pogas", savukārt par patīkamu noskaņu vakara gaitā rūpējās Sandra Avotiņa.

Pēc muzikālā sveiciena konkursa dalībniekus sveica arī Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Māris Beļaunieks un priekšsēdētāja 1.vietnieks Didzis Zemmers (vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs).

Dalībnieki tika vērtēti divās kategorijās – Limbažu novada lauku sēta un Limbažu novada individuālā apbūve. Godalgoto 1.vietu un nomināciju "Limbažu novada sakoptākā sēta 2014" saņēma Limbažu pagasta saimniecība "Elfijas" – saimnieks Zigmunds Zauls. Savukārt titulu "Limbažu novada sakoptākā individuālā apbūve 2014" un 1.vietu saņēma Viļķenes pagasta individuālā apbūve "Silzemnieki" – saimnieki Jānis un Temīda Kurečko. Pirmās vietas ieguvēji balvās saņēma pateicības rakstus un naudas balvu 150 Eur apmērā.

2.vietu nominācijā "Limbažu novada sakoptākā sēta 2014" ieguva Limbažu pagasta saimniecība "Urakši" – saimniece Dace Rudzīte, bet Katvaru pagasta "Kalēji" – saimnieks Voldemārs Čakste - tika nominēti kā "Limbažu novada sakoptākās individuālās apbūve" 2.vietas ieguvēji. 2.vietas ieguvēji tika apbalvoti ar pateicības rakstu un naudas balvu 100 Eur apmērā.

3.vietā kategorijā sakoptākā lauku sēta ierindojās Pāles pagasta saimniecība "Lauri" - saimniece Sandra Pūcīte - savukārt individuālās apbūves kategorijā 3.vietu ieguva Skultes pagasta "Ziemeļblāzma" 232 – saimnieki Henriks un Ināra Jackeviči. 3.vietas ieguvēji saņēma pateicības rakstus un naudas balvu 70 Eur apmērā.

Konkursā "Limbažu novada sakoptākā sēta 2014" tika piešķirtas arī desmit nominācijas lauku sētām un individuālām apbūvēm:
* "Ainaviski pievilcīgākais dārzs" – Andris Grizāns individuālā apbūve "Lauri", Lādezers, Limbažu pagasts
* "Bagātākā augu kolekcija" – Elita Metusa individuālā apbūve Kalnu iela 9, Ozolaine, Limbažu pagasts
* "Lauku sētas tradicionālo vērtību saglabātāji" – Kārlis Kalniņš saimniecība "Niedrītes", Skultes pagasts
* "Dārzs – atpūtas oāze" – Ingus Rebainis individuālā apbūve "Saules zaķi" Limbažu pagasts
* "Stādaudzētava – lauku ainavas bagātinātājs" – Diāna Krogzeme saimniecība SIA "Krogzeme" Viļķenes pagasts
* "Dārzs – Viļķenes ciemata vizītkarte" – Bruno un Marija Ūdri individuālā apbūve "Austrumi" Viļķenes pagasts
* "Latviskās vides saglabātāji" – Uldis un Vija Plūmes saimniecība "Plūmes" Viļķenes pagasts
* "Vēsturiskā mantojuma atjaunotāji" – Dzintars Rumpe saimniecība "Vizbuļi", Skultes pagasts
* "Mūsdienu laiku sēta" – Uldis Grēvis saimniecība "Ezerkalni", Skultes pagasts
* "Interesantākā saimniecības "odziņa" – laukakmeņu atbalsta sieniņa – Henriks Elsts saimniecība "Katrinieki", Katvaru pagasts.

Šogad konkursu papildināja arī pagastu pārvaldes. Pirms saimniecību apskatēm, konkursa žūrija iegriezās pārvaldēs, kuras sniedza nelielu prezentāciju par sava pagasta dzīvi, unikalitāti, cilvēkiem un lietām ar ko pagasts var lepoties. Kaut arī visu pagastu – Limbažu, Skultes, Viļķenes, Pāles, Katvaru - pārvaldes radoši un interesanti pastāstīja par sava pagasta būtiskākajām lietām, šogad "Limbažu novada teritorijas labākā prezentācija 2014" tika piešķirta Pāles pagasta pārvaldei.

Pateicības vārdus Limbažu novada sakoptāko īpašumu saimniekiem teica arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītību centra (LLKC) Limbažu nodaļas vadītājs Aigars Legzdiņš. Par "LLKC centra simpātiju 2014" kļuva Ulda un Vijas Plūmju saimniecība "Plūmes" Viļķenes pagastā, kurai centrs dāvāja projekta pieteikuma izstrādi, ko saimniecība var izmantot līdz par 2020 gadam.

Konkursa dalībniekus sveica arī uzņēmums SIA "ZAAO". Tas apbalvoja savus 3 klientus - Viļķenes pagasta "Plūmes", Katvaru pagasta "Kalēji" un Limbažu pagasta "Elfijas" māju saimniekus, piešķirot sešas reizes bezmaksas atkritumu konteineru tukšošanu.

Vakara noslēgumā patīkamā atmosfērā pie galdiņiem dalībniekus muzikāli priecēja dziedātājs Andris Skuja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)