Banner 980x90

Apdrošinātājs: Cilvēki jauc veselības un dzīvības apdrošināšanas būtību

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Lai gan kopumā izpratne par apdrošināšanu un tās sniegtajām priekšrocībām Latvijā pieaug, cilvēki joprojām jauc vairākus apdrošināšanas veidus un to būtību, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" aptaujas dati.

Piemēram, atbildot uz jautājumu, kas, viņuprāt, ir dzīvības apdrošināšana, gandrīz 50% "Ergo" aptaujāto cilvēku Latvijā minēja asociācijas ar nelaimes gadījumiem un traumām, bet piektā daļa jauc dzīvības ar veselības apdrošināšanu.

Kopumā 25% aptaujāto zina, ka dzīvības apdrošināšana ietver kompensāciju nāves gadījumā un uzkrājumus nākotnei, kā arī finansiālu nodrošinājumu pēc negadījuma.

"Saskaņā ar "Ergo" datiem pieprasītākie dzīvības apdrošināšanas produkti ir finansējums bērnu studijām un pensijas uzkrājums. Analizējot klientu ieradumus, redzam, ka pēc uzkrājošās dzīvības apdrošināšanas līguma beigām līdzekļi galvenokārt tiek izņemti uzreiz kā viena summa. Interesanti, ka arī no tiem, kas izvēlējušies uzkrāt savām vecumdienām, vien retais vēlas saņemt uzkrāto summu ik mēnesi kā regulāru papildu ienākumu. Tas ļauj secināt, ka dzīvības apdrošināšanu ar iespēju veidot uzkrājumus cilvēki galvenokārt izvēlas un izmanto, lai apdrošināšanas līguma beigās īstenotu ieceres, kas prasa lielākus izdevumus," stāsta "Ergo" Veselības un dzīvības apdrošināšanas departamentu direktors Baltijā Gints Konrads.

Viņš atgādina, ka dzīvības apdrošināšana nodrošina arī ģimenes finansiālo aizsardzību apdrošinātā nāves gadījumā, kā arī nelaimes gadījumu, smagu saslimšanu vai darbaspēju zuduma situācijās.

"Tas nav mazsvarīgi, īpaši tad, ja ģimenei ir kredītsaistības, piemēram, par īpašumu. No "Ergo" klientu pieredzes ir zināmi gadījumi, kad pēkšņā nāvē miris ģimenes galvenais apgādnieks, un, ja vien viņam nebūtu bijusi dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedza atlikušās kredītsaistības, ģimenes iespējas paturēt vienīgo mājokli būtu apdraudētas," uzsver Konrads.

Kopumā tendences liecina, ka arvien samazinās vienreizējās lielās iemaksas un pieaug regulārie jeb ikmēneša maksājumi. Savukārt uzkrājumu summu apmērs pamazām pieaug. Pozitīvu ietekmi uz iemaksāto summu apmēru atstāj iespēja Latvijā par iemaksām dzīvības apdrošināšanā ar līdzekļu uzkrāšanu saņemt no valsts iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu 23% apmērā.

"Ergo" aptaujas dati iegūti, telefonintervijās aptaujājot 1500 Latvijas iedzīvotājus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)