Banner 980x90

Ar absolventu un darbinieku salidojumu Limbažu 3.vidusskola svinēs 25.dzimšanas dienu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 26.novembrī Limbažu 3.vidusskolā notiks skolas absolventu un darbinieku salidojums par godu skolas 25.jubilejai. 

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja no Limbažu 3.vidusskolas direktora vietnieces audzināšanas jomā Daigas Rudzītes, skolu uzsāka celt 1989.gadā, savukārt 1991.gada 25.novembrī telpās sāka strādāt Limbažu 3.vidusskolas skolēnu un skolotāju kolektīvs. Kopš skolas atklāšanas līdz 2014.gadam par skolas direktoru strādājis Agris Zakulis, līdz viņu nomainījis pašreizējais direktors Ziedonis Rubezis. 

Rubezis sarunā ar Limbazi24.lv pastāstīja, ka šo gadu laikā skolā ir ieguldīti lieli līdzekļi tās sakārtošanai: "Soli pa solim ejam uz priekšu. Pagājušā gada nogalē mēs izstrādājām skolas attīstības plānu pieciem gadiem. Pateicoties Daigai, arī šogad esam ieguvuši Ekoskolas sertifikātu un Zaļo karogu. Tāpat skola likusi akcentu uz informātikas apguvi no pirmās klases."

No 2011.gada Limbažu 3.vidusskolai pievienota struktūrvienība - Jauniešu un pieaugušo vakara (maiņu) vidusskola, kas liek skolas vadībai domāt par vēl labāku darba organizāciju: "Mēs esam vienā mājā zem viena jumta. Esam ļoti saplūduši kopā, un esam kā viena izglītības iestāde. Nākotnes plāni saistās ar kopīgā darba organizāciju skolā - kā to visu salikt kopā vēl labāk. Vadības līmenī cenšamies sakārtot, ņemot vērā pedagogu atalgojuma modeļa izmaiņas un jaunas kārtības izlemšanu."

Direktors atklāj, ka Limbažu 3.vidusskolā ir gaidīts ikviens bērns un viņi īsteno speciālās izglītības programmu bērniem ar mācīšanās traucējumiem: "Mēs katram bērnam mēģinām rast individuālu pieeju. Arī tiem bērniem, kuriem ar mācīšanos kaut kas nepadodas. Mēs nevienam durvis priekšā neaizveram – ne vecākam, ne bērnam. Balstāmies uz likumu, kurā ir teikts, ka vecākam ir tiesības izvēlēties izglītības iestādi vienalga kur un vienalga kādu. 

Tāpat Vidusskolas posmā piedāvātas gan vispārējās vidējās, gan profesionāli orientētas izglītības programmas. No 1.klases var apgūt pirmo svešvalodu - angļu valodu, bet jau 3.klasē bērns sāk mācīties otro svešvalodu – vācu vai krievu valodu, kā arī 3.vidusskola ir bāzes skola Vācu valodas diploma ieguvei. Joprojām skolā realizēta ekonomikas izglītība ar finanšu pratību sākot jau no 7.klases, kā arī skolai ir "Junior Achievement" sertifikāts. 

"Šobrīd mēģinām iet laika līdzi, mainīties laikam līdzi un maksimāli cenšamies izprast bērnus un skolēnus, kuri ierodas skolā. Viņi ir pavisam savādāki kā divus līdz četrus gadus atpakaļ. Mēģinām procesu darīt pēc iespējas interesantāku. Mācību procesu vēršam uz to, ka neliekam visu priekšā, "neielejam mutē", bet mācām mācīties, mācām meklēt, atrast informāciju, lai skolēns nonāktu pie gala rezultāta," skolas ideju skaidro Rubezis. 

Šobrīd Limbažu 3.vidusskolā mācās 409 skolēni un strādā 52 pedagogi, no kuriem 21 darbojas skolā jau no pirmās dienas.  25 gadu laikā skolu absolvējuši 1107 divpadsmito klašu skolēni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)