Banner 980x90

Ar skanīgu koncertu atzīmēta Staiceles Mūzikas un mākslas skolas 10.jubileja

Publicitātes foto/ Foto:Liāna Lilenblate - Sipko/ Aloja.lv
Publicitātes foto/ Foto:Liāna Lilenblate - Sipko/ Aloja.lv
Svētdien, 5.jūnijā skolas pagalmā ar skanīgu koncertprogrammu 10.gadskārtu atzīmēja Staiceles Mūzikas un mākslas skolas kolektīvs. Pasākumu ar sparīgiem bungu ritmiem ieskandināja draugi no Lietuvas pilsētas Paņevežas muzikologa Remigijus Vilys vadībā.

Kā pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv uzzināja Alojas novada pašvaldībā, koncerta pirmajā daļā muzicēja absolventi un viņu pedagogi. Sveikti pirmie iestādes skolotāji, pasniegti Atzinības raksti pedagogiem par izcilu ieguldījumu skolas attīstībā un audzēkņu izglītošanā.

Jubilejas reizē gaviļniekus sveica arī Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda un Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētāja Inga Mauriņa – Kaļva. 

Bārda uzrunā sacīja: "Man ir liels gods sveikt Jūsu iestādi 10 gadu jubilejā. Jūs novadā esat piemērs tam, kā iestāties par savu skolu un audzēkņiem. Mēs ļoti labi redzam, ka skolas vadībai ir nākotnes redzējums un skaidra skolas vīzija. Tas ļoti priecē. Novēlu Jūsu iestādei attīstīties. Lai ir sapņi un idejas, ko veiksmīgi realizēt. Pašvaldība skolai dāvināja 500 eiro ieceru īstenošanai un attīstībai. Savukārt Staiceles pilsētas un pagasta pārvalde iestādei bija sarūpējusi jaunu pilsētas karogu un vēlējumu – lai stārķis allaž nes izaugsmi".

Pasākuma otrā daļa aizritēja atmiņu noskaņā. To caurvija direktores Ārijas Bakmanes un pedagoģes Ārijas Daugules spilgtais stāstījums par skolas veidošanas pirmsākumiem, tāpat Jāņa Bakmaņa un Agra Rubeņa atmiņas par ērkšķaino ceļu līdz skolas tagadējās ēkas nonākšanai pašvaldības īpašumā. Ar priekšnesumiem uzstājās tagadējie skolas audzēkņi, pedagogi un izcilās mūzikas personības Raimonds Macats, Kārlis Vanags un Anda Ķestere.

Ikvienam bija iespēja aplūkot audzēkņu darbu izstādi skolas izstāžu zālē Sikspārņu velves un atstāt savu māksliniecisko vēlējumu uz speciāli sagatavota audekla.

Jubilejas koncerta trešo daļu piepildīja skolas draugu, kolēģu, absolventu, vecāku, sadarbības partneru un bijušo pedagogu laba vēlējumi. Pateicības – mazos Oskarus saņēma iestādes atbalstītāji un labvēļi. Sveikti apzinīgākie un sekmīgākie audzēkņi. Pasākuma noslēgumā muzicēja Staiceles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, pedagogi un Mazsalacas jauniešu džeza grupa Dāvja Jurkas vadībā. Visus priekšnesumus pasākuma laikā papildināja skolas animācijas pulciņa audzēkņu vizualizācija smiltīs. Diemžēl mainīgo laika apstākļu dēļ, skaistos skatus uz speciāli izvietota ekrāna nebija iespējams izbaudīt pilnībā.

Staiceles Mūzikas un mākslas skolas pirmās desmitgades jubilejas svinības noslēdzās ar balto balonu svinīgu palaišanu debesīs un gardās svētku tortes baudīšanu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)