Banner 980x90

Autotransporta direkcija gaidīs vēl citus Vidzemes plānošanas reģiona priekšlikumus maršrutu tīkla samazināšanai

Rīga, 21.febr., LETA. Autotransporta direkcija (ATD) gaidīs vēl citus Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) priekšlikumus maršrutu tīkla samazināšanai, lūgti komentēt saņemtos VPR priekšlikumus, aģentūrai LETA teica ATD pārstāvji.

ATD pārstāve Zane Plone informēja, ka VPR piedāvātais priekšlikums maršrutu tīklu gada griezumā samazināt par 80 000 kilometru ir aptuveni 10% no tā kilometru apjoma no tā, ko ATD sākotnēji bija ietvērusi savos priekšlikumos un nosūtījusi VPR.

"Tieši Vidzemes reģions ir tas, kur pēdējos gadus vērojams straujākais pasažieru skaita kritums, salīdzinot ar citiem reģioniem, bet ne maršrutu tīkla apjoms jeb nobraukums, ne arī reisu skaits pēdējos gados nav mazinājies. Tieši otrādi - tas ir palielinājies. Tāpat Vidzemē ir arī lielākais autobusu nobraukums uz vienu iedzīvotāju - 93 kilometri, kas ir vairāk nekā uz pusi lielāks nekā Latvijā kopumā - visā valstī kopumā tie ir nepilni 40 kilometri. Mēs noteikti gaidīsim vēl citus priekšlikumus no Vidzemes plānošanas reģiona," atzīmēja Plone.

Vienlaikus viņa norādīja, ka ATD ir saņēmusi vairākus ierosinājumus gandrīz no visiem plānošanas reģioniem. Šobrīd tie visi tiek apkopoti un precizēti. Līdz ar to patlaban konkrētu skaitu reisu, kuros varētu tikt veiktas izmaiņas, nosaukt ir pāragri.

Kā ziņots, VPR janvāra beigās ATD iesniedzis priekšlikumus sabiedriskā transporta maršrutu optimizēšanai, kā rezultātā maršrutu tīkls gada griezumā samazināsies par 80 000 kilometru.

Optimizējamo reisu saraksta pamatā ir pašu pasažieru pārvadātāju sniegtie priekšlikumi, jo tieši pārvadātāji visobjektīvāk spēj izvērtēt, cik nozīmīgs konkrētais reiss ir pasažieru mobilitātei. Priekšlikumi ir saskaņoti arī ar pašvaldībām, kuru teritorijā reisi tiek izpildīti. Atsevišķi priekšlikumi saskan ar pērn ATD sniegtajiem ierosinājumiem, informēja VPR.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Sabiedriskā transporta padomes (STP) sēdē panākta vienošanās, ka reģionālais maršrutu tīkls ir jāpārskata un ka turpmāk uzturēt to tieši tādā apmērā, kāds tas ir šobrīd, esošo resursu ietvaros nav iespējams. Tāpat panākta vienošanās, ka plānošanas reģioni kopā ar pašvaldībām iesniegs priekšlikumus attiecībā uz maršrutu tīkla izmaiņām, un visi grozījumi, kas maršrutos varētu tikt veikti, notiks pamazām.

Iepriekš Satiksmes ministrija ar rīkojumu uzdeva STP apstiprināt plānoto reģionālās nozīmes maršrutu tīkla apmēru 2018.gadam un turpmākajiem gadiem atbilstoši likumā par kārtējā gada valsts budžetu un likumā par vidēja termiņa valsts budžetu piešķirtajiem līdzekļiem valsts budžeta apakšprogrammā "Sabiedriskais transports".

Lai realizētu šo uzdevumu, ATD sadarbībā ar plānošanas reģioniem jāsagatavo STP priekšlikumi maršrutu tīkla samazināšanai vidēji par vienu miljonu kilometru katrā plānošanas reģionā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)