Banner 980x90

AS "Sadales tīkls" rūpēsies par nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas piegādi "Positivus" festivāla laikā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
"Positivus" festivāla laikā, kas no piektdienas, 15.jūlija līdz svētdienai, 17.jūlijam norisināsies Salacgrīvā, AS "Sadales tīkls" elektrotīklu dispečeri un elektromontieri strādās pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu nepārtrauktu elektroenerģijas piegādi Salacgrīvas iedzīvotājiem un nepieciešamības gadījumā operatīvās palīdzības atbalstu lielākajam Baltijas mūzikas un mākslas pasākumam. Vienlaikus AS "Sadales tīkls" aicina ikvienu festivāla dalībnieku ievērot elektrodrošības noteikumus un elektroiekārtu tuvumā neatstāt bez uzraudzības bērnus.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informē AS "Sadales tīkls" Preses sekretāre Tatjana Smirnova, "Positivus" festivāla laikā Salacgrīvā ik gadu ierodas ap 30 tūkstošiem apmeklētāju, tādēļ AS "Sadales tīkls" operatīvais personāls arī šogad pastiprināti uzraudzīs situāciju elektrotīklā, lai rūpētos par nepārtrauktu klientu elektroapgādi. Uzņēmums nodrošinās operatīvo personālu festivāla norises vietā, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu tehnisko palīdzību pasākuma organizatoriem.

Festivāla laikā gan organizatoriem, gan apmeklētājiem ir jāatceras par drošību elektroiekārtu tuvumā. Pasākuma norises vietā ir uzstādīti ģeneratori, kuri ar elektrību apgādā vairākus simtus gaismas ķermeņu, elektriskos mūzikas instrumentus, skaņas pastiprinātājus, skaļruņus, mikrofonus, ekrānus, kameras u.c.ierīces, un teritoriju šķērso gan pagarinātāji, gan sadalītāji, tādēļ pasākuma apmeklētājiem ir jābūt uzmanīgiem gan izvietoto elektroiekārtu tuvumā, gan pārvietojoties.

Festivāla organizatoriem ir jārūpējas par drošu vadu un kabeļu izvietošanu. Tiem jābūt izstieptiem visā garumā un stingri piestiprinātiem pie zemes, pasargājot apmeklētājus no paklupšanas, paslīdēšanas, savukārt vadi un kabeļi pasargāti no nomīdīšanas. Tikpat liela uzmanība jāpievērš kontaktligzdām. Tām jābūt labā tehniskā stāvoklī, lai kontaktu savienojumi būtu stingri un stabili, kā arī tās nedrīkst pārslogot.

Uzturoties teltīs, svarīgi ir rūpēties par elektroiekārtu drošu uzstādīšanu un izmantošanu. Dabā nedrīkst izmantot elektroierīces, kuras nav paredzētas lietošanai ārpus telpām, kā arī tās nedrīkst novietot mitrās vietās vai lietū. Gan organizatoriem, gan apmeklētājiem jāpievērš uzmanība krēslu izvietojumam. Tos nedrīkst novietot uz elektrības vadiem, jo krēsla kāja var sabojāt vada izolāciju, radot īssavienojumu un degšanu. 

AS "Sadales tīkls" aicina atgādināt bērniem, draugiem un ģimenes locekļiem elektrodrošības pamatnoteikumus un festivāla laikā neatstāt bērnus bez uzraudzības. Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā, AS "Sadales tīkls" lūdz nekavējoties ziņot, zvanot uz AS "Sadales tīkls" diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)