Banner 980x90

Bargs sals šomēnes nav gaidāms; prognozes par sniegu Ziemassvētkos mainīgas

Rīga, 11.dec., LETA. Lai arī gada pēdējās trijās nedēļās palaikam piesals un snigs, liels aukstums decembrī nav gaidāms, prognozē sinoptiķi.

Šonedēļ, saglabājoties ciklonu ietekmei, gaisa temperatūra būs vairākus grādus virs normas. Nākamā nedēļa varētu būt nedaudz vēsāka, un pastāv iespēja, ka pirmo reizi šosezon gaisa temperatūra kādā naktī vietām Latvijā noslīdēs līdz -10 grādu atzīmei.

Vairums prognožu liecina, ka, tuvojoties Ziemassvētkiem, atkal pastiprināsies ciklonu aktivitāte. Svētkos būs augsta nokrišņu varbūtība, iespējams gan sniegputenis, gan lietus. Lielākā iespēja sagaidīt baltus Ziemassvētkus tradicionāli būs valsts austrumu novados, mazākā - Kurzemes piekrastē.

Tuvākajās nedēļās bieži veidosies apledojums uz ceļiem.

Pagājušajā gadā visā Latvijā svētki bija bez sniega, turklāt Otrajos Ziemassvētkos Kolkā, gaisa temperatūrai pakāpjoties līdz +10,3 grādiem, tika pārspēts 26.decembra nacionālais siltuma rekords. Iepriekš "zaļi" Ziemassvētki visā valstī bija 2015., 2013. un 2006.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)