Banner 980x90

"Bezkaunīgie veči" atzīti par labāko amatierteātra izrādi

Piektdien, 12.aprīlī, apbalvota 2012.gada Latvijas labākā amatierteātra izrāde - režisores Intas Kalniņas Ausekļa Limbažu teātrī iestudētā Anšlava Eglīša luga "Bezkaunīgie veči", pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja organizatori.

"Par Limbažu teātra iestudētajiem A.Eglīša "Bezkaunīgajiem večiem" var sacīt pavisam īsi – eleganta izrāde. Pārdomāta un precīza visos tās elementos. Režisore Inta Kalniņa, veidojot izrādes struktūru panākusi komēdijai tik nepieciešamo spēles vieglumu un precīzu temporitmu. Pats vērtīgākais, noskatoties izrādi, ir sajūta, ka luga nav rakstīta par piecdesmito gadu emigrācijas "letiņiem", bet gan par šodienas Latviju un tās cilvēkiem," stāsta "Gada izrāde 2012" fināla žūrijas loceklis Edmunds Freibergs.

6. un 7.aprīlī Dailes teātrī "Gada izrāde 2012" finālā bija skatāmas desmit labākās amatierteātra izrādes no visiem Latvijas reģioniem. Atzinību "Gada izrāde 2012" fināla skatē saņēma Aigars Balulis par veiksmīgu izrādes vizuālo tēlu Jūrmalas teātra izrādei "Naktsstaigulis". Par gada veiksmīgākajiem aktierdarbiem atzīti Jūrmalas teātra aktiera Ģirta Alstera darbs dzejnieka Jāņa Ziemeļnieka lomā izrādē "Naktsstaigulis" un U.Sedlenieka Alūksnes Tautas teātra "Slieksnis" aktrises Daigas Bēteres darbs Martas Rojas lomā M.Zīverta lugā "Kropļi". Žūrijas simpātiju balvas saņēma Smiltenes Tautas teātra aktieris Pēteris Jekums par Jāņa lomu izrādē "Leģenda par cīkstoni Mariju" un Ausekļa Limbažu teātra aktrise Līga Gulbe par Zuzannas Bertoldes lomu izrādē "Bezkaunīgie veči".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)