Banner 980x90

"Brīvais vilnis" saņem atļauju tirgot zivju produktus Ķīnas veikalos

Piektdien, 29.maijā, Ķīnas Tautas Republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija (CNCA) savā mājaslapā ir publicējusi 11 Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ļauts eksportēt uz Ķīnu noteiktus zivju produktus - konservētu, saldētu un kūpinātu zivju produkciju. Atļauju saņēmuši arī AS "Brīvais vilnis".

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā, sarakstā iekļautajiem Latvijas eksportētājiem – AS "Brīvais vilnis", SIA "Gamma-A", SIA "Līcis-93" Ģipkas cehs, SIA "Līcis-93" Kolkas cehs, SIA "Karavela", "Dorado", SIA "Piejūra", SIA "Sabiedrība IMS", SIA "Saiva ANNO 1949", SIA "Saldus gaļas kombināts", SIA "Unda" – durvis uz Ķīnu ir atvērtas, un jau ar pirmdienu, 1.jūniju, Latvijai ir iespēja tirgot minētos zivju produktus Ķīnas veikalos.

Pozitīvais rezultāts panākts, cieši un konstruktīvi sadarbojoties Latvijas vēstniecībai Ķīnā, Pārtikas un veterinārajam dienestam un Ārlietu ministrijai. Jāatzīmē, ka iespēju uzsākt zivju produkcijas eksportu veicināja nesenā zemkopības ministra Jāņa Dūklava un pavadošās uzņēmēju delegācijas vizīte Ķīnā.

Zemkopības ministrs Dūklavs no 4. līdz 7.maijam uzturējās vizītē Ķīnā, lai ar Ķīnas atbildīgo institūciju augsta ranga amatpersonām pārrunātu iespējas palielināt Latvijas pārtikas ražotāju produkcijas eksportu uz Ķīnu.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka 2015.gada aprīļa beigās Ķīnas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija savā mājaslapā publicēja desmit Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ir atļauts eksportēt uz Ķīnu vairāku veidu piena produktus, piemēram, sierus, piena pulveri, krējumu un saldējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)