Banner 980x90

BTA: būtiski pieaug interese par dažādu papildu risku iekļaušanu "KASKO" polisēs

Saskaņā ar apdrošināšanas akciju sabiedrības "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) apkopotiem datiem šī gada deviņos mēnešos pieprasījums "KASKO" polisēs iekļaut papildu riskus palielinājies par 37 %, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika periodu.

Visstraujāk autovadītāju vidū pieaugusi interese par iespēju saņemt nomas automašīnu laika periodā, kad autovadītājam piederošā automašīna atrodas remontā – šogad pieprasījums pēc šāda veida riska iekļaušanas "KASKO" polisē palielinājies četras reizes. Savukārt, pieprasījums iekļaut "KASKO" polisēs transportlīdzekļa apkopes risku, kas paredz segt izdevumus par transportlīdzekļa bojājumiem, kas radušies remontdarbu vai citu apkopes darbu laikā, palielinājies par 73 %.

BTA apkopotā informācija par autovadītāju izvēlētajiem papildu riskiem "KASKO" polises ietvaros liecina, ka autovadītāji arvien vairāk novērtē brīvprātīgās apdrošināšanas nozīmi un lielāku uzmanību pievērš papildu pakalpojumiem. Autovadītājiem arvien svarīgāk ir pasargāt sevi ne tikai no neparedzētiem finansiāliem izdevumiem par transportlīdzekļa bojājumu novēršanu, bet arī no neērtībām, kas var rasties, ja transportlīdzekļa remontdarbu laikā cilvēks paliek bez automašīnas. Par to liecina četrkārši palielinājies pieprasījums "KASKO" polisē iekļaut pakalpojumu, kas paredz nomas auto izmantošanas iespēju sev piederošās automašīnas remontdarbu laikā. Savukārt autovadītāju vēlme apdrošināt transportlīdzekļa apkopes risku norāda uz to, ka automašīnas tiek bojātas arī remontdarbu un dažādu apkopes darbu laikā, par ko attiecīgā pakalpojuma sniedzējs ne vienmēr pilnā apmērā uzņemas atbildību, kā arī nereti šie pakalpojumu sniedzēji nav apdrošinājuši savu civiltiesisko atbildību, kas nodrošinātu klientiem radīto zaudējumu atlīdzināšanu.

Apdrošināšanas akciju sabiedrības "BTA Baltic Insurance Company" Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče: "KASKO pakalpojums pēdējo gadu laikā ir būtiski attīstījies. To veicinājusi gan sīvā tirgus konkurence, gan arī apdrošinātāju sekošana līdzi automašīnu īpašnieku mainīgajām prasībām un ikdienas paradumiem. Ja pirms 10 gadiem "KASKO" polise, galvenokārt, nodrošināja aizsardzību pret lieliem finansiāliem izdevumiem, piemēram, ceļu satiksmes negadījumu, auto zādzību vai ugunsgrēka gadījumos, tad šobrīd "KASKO" polises loma ir mainījusies un segums ir būtiski pieaudzis. Cilvēki arvien vairāk rūpējas par to, lai neparedzēti gadījumi neietekmētu viņu ikdienu un neradītu neērtības, tāpēc "KASKO" pakalpojums mūsdienās vairs nav tikai automašīnu apdrošināšana pret dažādiem bojājumiem, bet lielā mērā autovadītāju servisa un komforta nodrošinātājs. Klientiem ir svarīgi, lai viņi nepaliktu bez automašīnas, lai viņiem tiktu sniegta operatīva palīdzība uz ceļa un viņiem nebūtu jādomā par daudzām citām blakus lietām, ja viņu automašīnai ir kaut kas atgadījies."

Jāatzīmē, ka ik gadu palielinās tādu "KASKO" polišu īpatsvars, kurās iekļauts vismaz viens papildu risks. Saskaņā ar BTA datiem, šī gada deviņos mēnešos jau 89 % no visiem "KASKO" polišu īpašniekiem izvēlējušies polises segumā iekļaut vienu vai vairākus papildu riskus. Vērtējot pēc pārdoto polišu skaita, vispopulārākie "KASKO" polises papildu riski šī gada deviņos mēnešos ir automašīnas atslēgu zādzību risks, hidrotrieciena risks un iespēja veikt remontdarbus klienta izvēlētajā un iecienītajā autoservisā. "KASKO" pakalpojuma attīstība gadu gaitā būtiski ietekmējusi arī izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjomu, kas desmit gadu laikā gandrīz divkāršojies.

Ja 2005.gadā BTA KASKO atlīdzībās izmaksāja 5,5 miljonus eiro, tad pērn BTA atlīdzībās izmaksāja jau 9 miljonus eiro, savukārt, šī gada deviņos mēnešos izmaksāto atlīdzību apjoms pārsniedz 7 miljonus eiro. Ņemot vērā, ka visbiežāk BTA saņem atlīdzību pieteikumus par ceļu satiksmes negadījumu rezultātā bojātiem transportlīdzekļiem, tad likumsakarīgi šogad visvairāk klientiem apdrošināšanas atlīdzības izmaksātas tieši par šo risku. Tad seko izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības par trešo personu pretlikumīgām darbībām, automašīnu zādzībām un bojātiem stikliem. Ņemot vērā arvien pieaugošo autovadītāju interesi par "KASKO" papildu risku apdrošināšanu, speciālisti prognozē, ka šogad salīdzinājumā ar pērno gadu izmaksāto atlīdzību summa par dažādiem "KASKO" papildu riskiem divkāršosies, sasniedzot 15 % no kopējās BTA izmaksāto atlīdzību summas "KASKO" veidā. BTA ir viena no lielākajām apdrošināšanas atlīdzību izmaksātājām Baltijā. Pērn BTA grupas uzņēmumi apdrošināšanas atlīdzībās ik darba dienu izmaksāja vidēji 398 tūkstošus eiro jeb aptuveni 50 tūkstošus eiro ik darba stundu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)