Banner 980x90

Cimdars: pietiekama aktivitāte sarakstu iesniegšanas pirmajā dienā

Gada svarīgākais politiskais notikums gandrīz jau ir klāt. Pirmajā iesniegšanas dienā vasarā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām aktivitāte visā Latvijā aktivitāte bijusi pietiekami augsta, LTV Ziņu dienestam atzina Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars. 

Tikmēr aģentūra LETA vēsta, ka piektdien, 12.aprīlī, kopā reģistrēti 27 saraksti. Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa norādīja, ka, iespējams, ir iesniegti arī citi saraksti, kuri vēl nav reģistrēti.

Rīgā ir reģistrēts viens saraksts - partija "Par dzimto valodu", arī Ventspilī viens saraksts, kuru iesniegusi apvienība "Saskaņas centrs" (SC), kā arī Daugavpilī viens saraksts - politiskā organizācija "Attīstības partija". Jelgavā iesniegti trīs saraksti - Zaļo un zemnieku savienība, SC un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija.

Limbažu novadā iesniegti "Vienotības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzeme un brīvība"/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksti. Ozolnieku novadā iesniegts "Vienotības" saraksts. Savukārt VL-TB/LNNK reģistrēta startam arī Tukuma novadā un Engures novadā. Rojā reģistrēts Latvijas Zaļās partijas saraksts.

Vismaz viens saraksts reģistrēts Skrundas, Alojas, Vecumnieku, Cesvaines, Viesītes, Balvu, Olaines, Jēkabpils, Bauskas un Kandavas novadā.

Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām pašvaldību vēlēšanās deputātu kandidātu saraksti netiks numurēti. Šajās vēlēšanās vairs nebūs spēkā arī nosacījums vēlēšanu zīmes iecirkņos sakārtot sarakstu pieņemšanas secībā. To, kā sagrupēt vēlēšanu zīmes izsniegšanai vēlētājiem, līdzīgi kā Saeimas vēlēšanās, noteiks izloze.

Kopumā notiks 119 izlozes - katras pašvaldības vēlēšanu komisija rīkos savu izlozi. Vietējās vēlēšanu komisijas pašas var noteikt izlozes laiku, taču tai ir jānotiek vismaz septiņas dienas pirms vēlēšanām. Centrālā vēlēšanu komisija ir rekomendējusi pašvaldību vēlēšanu komisijām izlozes organizēt pietiekami savlaicīgi.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)