Banner 980x90

Dzērienu nozares līderis pērn Latvijā nemainīgi bija "Latvijas balzams"

Rīga, 5.nov., LETA. Dzērienu nozares līdera pozīcijas pēc apgrozījuma pagājušajā gadā Latvijā saglabāja alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams", sasniedzot 78,263 miljonu eiro apgrozījumu, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2018".

"Latvijas balzams" apgrozījums 2017.gadā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 3,4%. Uzņēmumā pērn starp nozares kompānijām bija nodarbināti arī visvairāk darbinieku - 630.

Otro vietu saglabājis dzērienu ražotājs SIA "Cido grupa", kuras apgrozījums pērn bija 62,69 miljoni eiro, kas ir 7,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet trešajā vietā joprojām bija alus darītava AS "Cēsu alus", kuras apgrozījums pērn bija 54,267 miljoni eiro, kas ir par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš.

Savukārt no piektās uz ceturto vietu pakāpies degvīna ražotājs SIA "Berlat grupa", kura apgrozījums pērn pieauga par 22,8% - līdz 29,378 miljoniem eiro, bet no ceturtās uz piekto vietu noslīdējusi alus darītava "Aldaris", kuras apgrozījums pagājušajā gadā bija 22,452 miljoni eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā gadu iepriekš.

Pērn "Top 10" sesto vietu, tāpat kā gadu iepriekš, ieņēma dzeramā ūdens ražotājs un tirgotājs "Venden" ar 11,565 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

Tajā pašā laikā no astotās uz septīto vietu pakāpusies alus darītava "Bauskas alus", kuras apgrozījums pērn bija 5,226 miljoni eiro, kas ir par 4,1% vairāk nekā gadu iepriekš. No visiem attiecīgās nozares "Top 10" uzņēmumiem "Bauskas alum" pērn bija lielākā rentabilitāte - 12,2%.

Savukārt no devītās vietas uz astoto vietu pakāpusies alus darītava "Valmiermuižas alus", kuras apgrozījums pērn bija 4,606 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, zemkopības ministram Jānim Dūklavam (ZZS) piederošais uzņēmums "Piebalgas alus" ar 3,618 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,1% vairāk nekā gadu iepriekš, pakāpies no desmitās vietas uz devīto, bet nozares "Top 10" noslēdz dzeramā ūdens un kafijas piegādātājs SIA "Eden Springs Latvia", kura apgrozījums bija 3,584 miljoni eiro, kas ir 1% mazāk nekā gadu iepriekš.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

https://infogram.com/lielakie-partikas-razosanas-uznemumi-1h0n259e1jjl4pe?live

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)