Banner 980x90

Eksperte: Sabiedrības izpratne par apdraudējumiem kibertelpā uzlabojas

Sabiedrības izpratne par apdraudējumiem kibertelpā un spēja tos atpazīt un atvairīt būtiski uzlabojas, taču arī kiberuzbrukumu kvalitāte un izpildījums nepārtraukti tiek pilnveidots, aģentūrai LETA sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina.

Kaškina norādīja, ka "Cert.lv" nākamo gadu prioritātes bez incidentu novēršanas būs saistītas ar publiskā sektora un kritiskās infrastruktūras drošības stiprināšanu, sabiedrības izglītošanu un IT drošības kompetenču centra attīstību.

"Cert.lv" turpinās būt galvenais kontaktpunkts apdraudējumu risināšanā, primāri valsts un pašvaldību iestādēm, taču tāpat arī interneta pakalpojumu sniedzējiem un jebkuram lietotājam, kam ir ar IT drošību saistīti jautājumi," piebilda Kaškina.

Kā ziņots, "Cert.lv" piecu gadu laikā ar kiberdrošību saistītos jautājumos apmācījusi teju 19 000 IT drošības speciālistu, studentu, skolēnu, valsts un pašvaldību iestāžu darbinieku, ik gadu atrisinot un apstrādājot vidēji 3500 augstas prioritātes incidentus un 310 000 zemas prioritātes incidentus.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)