Banner 980x90

Finanšu ministrs: Šogad deputātu budžeta pieprasījumos mazāk populisma, taču būtiski patukšoti līdzekļi neparedzētiem gadījumiem

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Saeimas deputātu pieprasījumos nākamā gada valsts budžetā ir mazāk populisma, pēc nākamā gada budžeta projekta izskatīšanas Saeimas komisijās aģentūrai LETA vērtēja finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Reirs uzskata, ka deputātu pieprasījumos nav īpaši daudz nesaprātīgu budžeta pieprasījumu.

Ministrs stāstīja, ka šogad Saeimas deputātu budžeta pieprasījumi tiks finansēti no programmai "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" atvēlētājiem līdzekļiem, kas attiecīgi nākamgad samazinās valdības spēju no šīs programmas finansēt nepieciešamās lietas.

Vadība nākamā gada budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" bija paredzējusi aptuveni 42 miljonus eiro, taču, kā atzina Reirs, no tiem tika nolemts risināt tādas "objektīvas problēmas" kā izglītības darbinieku algas, kam atvēlēti deviņi miljoni eiro, un veselības darbinieku algas, kam atvēlēti desmit miljoni eiro.

Pēc finanšu ministra rīcībā esošās informācijas, attiecīgi nākamgad valdībai programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" būs pieejami aptuveni 20 miljoni eiro, bet arī šī summa vēl tiks precizēta.

Jau ziņots, ka, vērtējot ierosinājumus nākamā gada valsts budžeta projektam, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija atbalstīja daudzus deputātu priekšlikumus, tiem atvēlot aptuveni 10 miljonus eiro.

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V) žurnālistiem sacīja, ka līdz piektdienai, 27.novembrim, bija atbalstīti priekšlikumi par aptuveni 7,46 miljoniem eiro. Savukārt piektdien atbalstītais ierosinājums par premjera, ministru un vairāku citu amatpersonu algu palielinājumu nākamgad prasīs vēl aptuveni 740 000 eiro.

Tāpat deputāti atbalstīja ierosinājumu līdz nākamā gada vasarai turpināt līdzfinansējumu par privātajiem bērnudārziem, kam nepieciešams ap 2,3 miljoniem eiro.

Kopumā deputāti bija iesnieguši priekšlikumus par 263 miljoniem eiro, pastāstīja Ašeradens.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 27.novembrī izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja 2016.gada valsts budžeta projektu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)