Banner 980x90

Gerhards: Ilgstošās lietavas Latgales pašvaldībām nodarījušas četru miljonu eiro zaudējumus

Daugavpils, 14.sept., LETA. Ilgstošās lietavas Latgales pašvaldībām indikatīvi ir nodarījušas četru miljonu eiro zaudējumus, aptuveni trīs miljonus no minētās summas varētu segt valsts, aģentūrai LETA atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Šodien, tiekoties ar Latgales pašvaldību vadītājiem, Gerhards pārrunāja efektīvākas sadarboties jautājumus, lai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) varētu savlaicīgi novirzīt līdzekļus, nebūtu kavēšanās un ar plūdu seku novēršanu saistītie darbi savlaicīgi varētu tikt pabeigti.

Baltinavas, Viļakas, Viļānu un Kārsavas novada pašvaldības, kurām plūdu nodarītie zaudējumi ir bijuši lielāki par noteikto procentu, valdība varētu lemt arī lielāku nekā 70% valsts līdzfinansējumu plūdu seku novēršanā.

Tikšanās gaitā tika pārrunāti arī jautājumi, kas skar palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, kuriem ir applūdušas dzīvojamās mājas, viņiem valdība varētu seg zaudējumus līdz 50%, un uzlabojumus lēmumu pieņemšanas kārtībā civilās aizsardzības jomā.

Vizītes turpinājumā ministrs apskatīs plūdu seku objektus Kārsavas novadā, kā arī investīciju objektus robežkontroles punktā Pāternieki un Krāslavas pilsētā un novadā.

Lai pārrunātu aktualitātes tuvākajā laikā īstenoto Eiropas Savienības fondu projektu ieviešanā, Gerhards tiksies arī ar Krāslavas novada domes un Latgales plānošanas reģiona pārstāvjiem.

Lai lemtu jautājumus, kas skar zemkopjus, Latgali tuvākajā laikā plāno apmeklēt arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)