Banner 980x90

Grāmatu konkursam "Zelta ābele 2015" izdevēji iesnieguši 101 grāmatu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šogad tradicionālajam grāmatu mākslas konkursam "Zelta ābele 2015" 42 izdevēji iesnieguši 101 grāmatu, liecina Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas informācija.

Konkursam iesniegtās grāmatas vērtē žūrija septiņu ekspertu sastāvā. Žūrijā darbojas Ieva Bečere, Ingrīda Burāne, Roberts Koļcovs, Ilze Lībiete, Guntars Sietiņš, Dagnija Vanaga un Kristaps Zariņš.

Konkursa uzdevums ir atklāt, kā grāmatas noformējums atspoguļo sava laika garu, māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas grāmatas satura pilnīgākai atklāsmei.

Darbus konkursam varēja iesniegt visi Latvijas grāmatizdevēji ar kārtējā gadā iznākušajām grāmatām, kā arī ar tām iepriekšējā gadā izdotajām grāmatām, kuras nav piedalījušās iepriekšējā gada konkursā. Kopoti raksti vai grāmatu sērijas konkursā var piedalīties tikai vienu reizi. Vērtētas tiek tikai tās grāmatas, kurām ir oriģināla noformējuma pirmpublicējums.

Konkursam "Zelta ābele 2014" 40 izdevēji iesniedz 117 grāmatas, bet "Zelta ābele 2013" 46 izdevēji iesniedz 109 grāmatas un kalendārus.

Konkursa "Zelta ābele 2015" noslēguma ceremonija un apbalvošana notiks 31.martā.

Konkursu "Zelta ābele", kas notiek kopš 1993.gada, organizē Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)