Banner 980x90

Grantu programmas "Atspēriens" finansējums piešķirts astoņiem jaunajiem uzņēmējiem

Rīga, 17.nov., LETA. Grantu programmas "Atspēriens" finansējums uzņēmējdarbības veicināšanai un produktu vai pakalpojumu virzīšanai tirgū piešķirts astoņiem jaunajiem uzņēmējiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šogad Rīgas domei radās iespēja grantu kopējo apjomu palielināt no līdzšinējiem 55 000 eiro līdz 63 000 eiro, tādējādi no desmit pretendentiem naudas balvas saņems astoņi finālisti. Viena piešķiramā granta apmērs ir līdz 12 000 eiro.

Par "Atspēriena" šīs sezonas uzvarētājiem ir kļuvuši SIA "Robo Hub", SIA "Tribaso", SIA "EHO", SIA "Positive Company", SIA "Sportlex", SIA "Simple Way Engineering", SIA "CastPrint" un SIA "Velovieta".

Pirmo reizi šogad "Atspēriena" konkursā iesniegtos projektus varēja vērtēt arī sabiedrība. Par finālistu desmit biznesa video prezentācijām varēja nobalsot no šā gada 30.oktobra līdz 13.novembrim. Balsot varēja vienu reizi dienā, izmantojot vienu no sociālo tīklu "Facebook" vai "Draugiem.lv" kontiem. Kopējais saņemto balsu skaits sasniedza gandrīz 27 000.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Armands Krūze laureātu apsveikšanā uzsvēra, ka mazais bizness un uzņēmējdarbība ir viens no Rīgas attīstības dzinējspēkiem. "Rīga ir uzņēmējdarbībā aktīvākais reģions Latvijā, ko apliecina arī pēdējie "Lursoft" dati. Atbalstot uzņēmējus, mēs atbalstām savu pilsētu un valsti. Esam gandarīti, ka šoreiz konkursa rezultāti bija atkarīgi arī no sabiedrības izvēles," sacīja Krūze.

AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum" valdes locekle Inese Zīle norādīja, ka mazais bizness ir liels bizness. "Rīgā, Latvijā un visā pasaulē mazais un vidējais bizness veido aptuveni 90% no visiem biznesiem, turklāt tas nav vienkārši liela biznesa miniatūra kopija. Manuprāt, mazais bizness noteikti ir kas vairāk - tas ir drosme darīt šodien nevis rīt vai nākamnedēļ, vēlme ko sasniegt, kas ir lielāka par bailēm no neizdošanās. Un to mēs lieliski redzam arī šī gada "Atspēriena" laureātos," atzina Zīle.

Pēc finālistu sumināšanas pasākumā, aktivitātes "Atspēriena Mentoru kluba" gaitā ikvienam interesentam bija iespēja uzklausīt trīs mentoru, "Atspēriena" laureātu, pieredzes stāstus – Agri Ņikitenko no uzņēmuma SIA "RobotNest", Ingu Blumbergu no SIA "Hebe" un Solvitu Kostjukovu no SIA "Alina". Visas dienas garumā Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā iespējms iegādāties arī programmas "Atspēriens" iepriekšējo gadu laureātu produkciju.

Pasākums Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā ieskandināja arī "Mazā biznesa dienu" visā Latvijā, kas notiek 18.novembrī. Iniciatīvu "Atbalsti mazo biznesu" organizē Latvijas Biznesa savienība. "Mazā biznesa diena" norisināsies jau piekto gadu. Pašlaik iniciatīva "Atbalsti mazo biznesu" apvieno vairāk nekā 5800 uzņēmumu, kuri iepazīstina ar sevi bezmaksas interneta vietnē "mazabiznesadiena.lv".

Grantu programmu "Atspēriens" administrē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar "Altum".

Kā ziņots, par "Atspēriens" šīs sezonas desmit finālistiem tika izraudzīti uzņēmumi SIA "Robo Hub", "Panonia Group", "Monetization Solutions", "Tribaso", "EHO - Monitoringa sistēma zirgu izjādēm un treniņiem", "Positive Company", "Sportlex", "Simple Way Engineering", "CastPrint" un "Velovieta-Operēšanas serveris".

Iepriekš vēstīts, ka konkurss "Atspēriens" tiek izsludināts divas reizes gadā. 2017.gada rudens konkursā, kurā uzvarētājiem kopā tiks piešķirti vairāk nekā 50 000 eiro, tika iesniegti kopumā 59 pieteikumi no esošajiem un topošajiem Rīgas uzņēmējiem.

Rīgas dome šo grantu programmu īsteno kopš 2009.gada. Tās mērķis ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā. Programmas laikā piešķirtais atbalsts palīdz uzņēmējam izveidot infrastruktūru veiksmīgas komercdarbības sākšanai. Kopumā no 2009.gada grantu programmā "Atspēriens" atbalstītas 145 uzņēmējdarbības idejas, piešķirot kopējo līdzfinansējumu vairāk nekā 1,2 miljonu eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)