Banner 980x90

Gulta, kas pielāgojas – vai zināt, kā to izvēlēties?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Labai veselībai mūsdienu steidzīgajā dzīvesveidā vissvarīgākie divi komponenti ir ūdens un miegs, jo tieši tos cilvēki ikdienas skrējiena un laika trūkuma dēļ ir nolēmuši par nesvarīgiem un atmetuši. Vairākos pētījumos ir minēts, ka cilvēki dzer daudz par maz ūdens un guļ daudz mazāk un nekvalitatīvāk nekā vajadzīgs. Ja ūdens trūkumu organismā var labot, izmantojot telefona aplikācijas atgādinājumu palīdzību, tad miega trūkuma problēmu var atrisināt tikai un vienīgi guļot. Kvalitatīvam miegam nepieciešama laba gulta. Svarīgākos parametrus labas gultas izvēlē uzziniet raksta turpinājumā!

Nepārvērtējiet acumēru
Reizēm šķiet – es taču apmēram zinu savu garumu, telpas izmērus un gultai paredzētās vietas izmērus arī uz aci apmēram varu noteikti, gan jau būs labi. Lai arī Jūsu acumērs var būt tik precīzs kā ērglim, tomēr pārlieku nepaļaujieties uz to, kad runa ir par gultas iegādi, jo kļūda izmēros var finansiāli dārgi izmaksāt. Lai gulta būtu ērta un derētu tai paredzētajā vietā:
• noskaidrojiet precīzu cilvēku garumu, kuriem paredzēta gulta;
• nomēriet precīzi paredzēto gultas atrašanās vietu telpā;
• atbilstoši telpas mēriem izvēlieties gultu, kura ir vismaz 20–50 cm garāka par garāko gultas lietotāju, bet atcerieties, ka izvēlētajam garumam jāiekļaujas pieejamās vietas garuma mēros.

Ja plānojat iegādāties gultu bērnam, tad paturiet prātā, ka atvase augs, tādēļ izvēlieties guļamistabas iekārtu, kas derēs arī pēc diviem, trim un septiņiem gadiem kopš iegādes.
Foto: Lonas.lvFoto: Lonas.lv


Mugura – svarīgs faktors
Gulta ir vieta, kurā cilvēks pavada apmēram trešdaļu savas dzīves. Laba gulta ir noteicošais faktors ne tikai kvalitatīvam miegam, bet arī muguras veselības saglabāšanai. Runa ir par gultas cietību un tās pielāgošanu tieši Jūsu nepieciešamībām. Pirms iegādāties gultu, dodieties uz tikšanos ar savu ārstu, lai pārbaudītu Jūsu muguras stāvokli un noteiktu, kāds matracis Jums būtu vispiemērotākais:
• ciets;
• vidēji ciets;
• mīksts.

Der atcerēties, ka gultas matrači ir pieejami arī ar dažādiem pildījumiem, piemēram:
• atsperu bloki;
• Memory putas;
• putupoliuretāns;
• kokosa šķiedras;
• latekss u.c.

Ja esat uzzinājis mugurai nepieciešamo gultas matrača cietību, taču nesaprotat, ar ko atšķiras to pildījumi, neuztraucieties – labā veikalā vienmēr ir iespēja pašam pārbaudīt, vai noskatītais gultas matracis ir ērts un patīkams, un pēc tam uz etiķetes izlasīt, kāds pildījums Jums sagādā ērtības.
Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com
Gulta kā dizaina elements
Kā jau viss mūsdienās, arī gulta pilda vairāk nekā tikai vienu funkciju. Viena no galvenajām gultas papildfunkcijām – dizaina elements. Vai esat mēģinājuši kādreiz iegādāties aizkarus? Cik viegli pēc atmiņas ir noteikt, vai tie piestāvēs telpas dizainam? Lai arī ikdienā atrodaties šajā telpā un viss šķiet pierasts, skaidrs un zināms, tomēr veikalā aizkaru iegādes laikā pie rokas ir nepieciešams telpas attēls. Šāda pat sistēma lieliski darbojas, kad jāiegādājas gulta. Lai tā perfekti iederētos dizainā, nofotografējiet telpu un vietu, kur gulta atradīsies, tādējādi atvieglojot sev iepirkšanos!

Kvalitatīva gulta no kaimiņiem
Jau vairāk nekā 20 gadus Lietuvā darbojas ģimenes uzņēmums "Lonas", kura piedāvājumā ir kvalitatīvas, pašu ražotas gultas, matrači un virsmatrači, gultu redeles, spilveni un pufi. Ja "Lonas" sortimentā nav Jūsu telpu dizainam piemērotas gultas, tad nebēdājiet – Jums ir iespēja izvēlēties krāsas un materiālus, no kuriem tiks radīta skaista gulta, kas lieliski iederēsies tai paredzētajā vietā. Iepirkties varat gan "Lonas" salonā, gan virtuālajā veikalā. Īpaši Jūsu ērtībām ir pieejama pirkumu piegāde uz mājām. Vairāk informācijas meklējiet "Lonas" mājaslapā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)