Banner 980x90

Investors: Latvijā ir laba darba likumdošana un atbildīgi darbinieki

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
2015.gadā Krievijas uzņēmējs Dmitrijs Volkovs ēkā Doma laukumā atvēra vienu no starptautiskā investīciju holdinga "Social Discovery Ventures" ("SD Ventures") birojiem. Volkovs, kurš ir šī holdinga līdzdibinātājs, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja, kāpēc viņš izvēlējies tieši Rīgu.

Pēc viņa teiktā, Rīgai ir daudz plusu. "Šeit runā krievu valodā, un tas ir pluss mūsu darbiniekiem Maskavā un Minskā. Otrs pluss ir ģeogrāfiskais tuvums - apmēram stundu ilgs lidojums no Maskavas un Minskas un pusstundas brauciens no lidostas. Trešais - Latvijā ir lieliski dabas ziņā, līdz Jūrmalai ir ļoti tuvu. Rīga ir mājīga, ļoti maza, ar bagātu vēsturi. Turklāt šeit ir daudz kvalificētu speciālistu ar salīdzinoši mazām prasībām attiecībā uz algu. Šeit ir nosacīti neliels darba tirgus un ne pati sliktākā darba likumdošana," savos iespaidos dalās uzņēmējs.

Turklāt apstākļu ziņā Rīga ir salīdzināma ar Maskavu, kur saistībā ar krīzi algas ir kritušās dolāru ekvivalentā. "Taču atbilstoši likumdošanai Krievijā ir mazāk atbildīgo darbinieku. Latvijā tomēr darbinieki atbild par visu, kas ir izdarīts vai nav izdarīts, bet Krievijā ir tāda sociālistiska sistēma," saka Volkovs.

"SD Ventures" starptautiskie biroji atrodas Maskavā, Ņujorkā, Čunciņā, Honkongā, Kasablankā, Medeljinā, Maltā un Minskā. Rīgā holdings atvēra biroju savā ēkā Doma laukumā 2015.gadā. Ēkas vairākos stāvos no šī gada septembra notiek kopstrāde - dažādās jomās strādājošu cilvēku darba organizācija kopīgā telpā. Telpas "OraculeTangSpace" platība ir 21 tūkstotis kvadrātmetru.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)