Banner 980x90

Izglītības vadītāju asociācijas prezidents: Mazo skolu problēmas nevar attiecināt uz visu Latviju

Rīga, 20.marts, LETA. Mazo skolu problēmas nevar attiecināt uz visu Latviju, līdz ar to nevar teikt, ka visās skolās ir problēmas ar atalgojumu, šādu viedokli šorīt telekanālā LNT pauda Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas prezidents, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK biedrs Rūdolfs Kalvāns.

Kalvāns stāstīja, ka Siguldas valsts ģimnāzijas skolotāji nav īpaši motivēti piedalīties pedagogu protesta akcijās, jo viņu atalgojums ir gana adekvāts.

Asociācijas vadītājs gan atzina, ka citviet pamatojums protestēt ir, jo Siguldas piemēru nevar attiecināt uz visu Latviju, tāpat kā uz visu valsti nevar attiecināt mazo skolu piemērus.

Kalvāns piekrita, ka nesakārtots skolu tīkls, nepietiekams skolēnu skaits un līdz ar to arī mazas skolotāju slodzes ir iemesls tam, kāpēc daudzviet skolotāju algas ir zemas.

Ģimnāzijas direktors uzsvēra, ka pēdējos piecus līdz septiņus gadus ir jūtams izteikts pedagogu trūkums pedagoģijā.

Kā ziņots, šorīt pie Saeimas notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizēta protesta akcija, kurā aptuveni 2500 pedagogu pieprasīs iepriekš apstiprinātā darba samaksas pieauguma grafika izpildi. LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga skaidroja, ka valdības nostāja, nepildot iepriekš apstiprināto pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, spiež skolotājus doties ielās.

Tikmēr valdības un Saeimas pārstāvji parlamentā tiksies ar LIZDA, lai pārrunātu iespējamos finanšu avotus pedagogu darba samaksas pieauguma grafika izpildei vēl šogad. Saruna starp minētajiem partneriem būs kā turpinājums otrdien notikušajai valdības pārstāvju un arodbiedrības tikšanās reizei, kurā LIZDA neguva pārliecību par to, ka politiķiem ir skaidrs redzējums par to, kur ņemt grafika izpildei nepieciešamo naudu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)