Banner 980x90

Jātniekam Neretniekam uzvara sacensībās Ķīlē


Latvijas konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Continue aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnījis vienu uzvaru CSI3* kategorijas sacensībās "Baltic Horse Show", kas risinājās Vācijas pilsētā Ķīlē.

Sacenšoties ar ļoti spēcīgiem Rietumeiropas zonas jātniekiem, Neretnieks un Continue vidējā apļa finālā, 145 centimetrus augstā maršrutā divos hītos, bija nekļūdīgi pirmajā hītā, kvalificējoties pārlekšanai.

Arī otrajā hītā sportiskais pāris no Latvijas nepieļāva nevienu kļūdu, finišējot kā līderi. Otro hītu bez soda punktiem veica pieci jātnieki, tomēr tieši Neretnieks bija visātrākais.

"Ķīlē esmu jau otro gadu, šeit sacensības ir lieliski organizētas, halle pilna skatītājiem, kuri atbalsta visus sportistus, ļoti forša atmosfēra, kā arī ļoti laba, motivējoša konkurence, šeit startē arī vairāki pasaules reitinga pirmā trīsdesmitnieka sportisti, ļoti spēcīgs sastāvs," izteicies Neretnieks.

Tāpat Neretnieks ar zirgu Conte Bellini sekmīgi startēja arī lielā apļa maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 centimetri, kas bija otrā kvalifikācija sacensību galvenajam maršrutam. Latvijas duets pamatmaršrutu veica visātrākajā laikā un turpināja cīņu pārlekšanā, kur 13 pāru konkurencē ierindojās devītajā vietā. Neretnieks pārlekšanas maršrutā pēc riskanta pagrieziena vienu šķērsli gāza, kas attiecīgi vairs neļāva cīnīties par augstu vietu maršrutā.

Savukārt galvenajā maršrutā ar 155 centimetrus augstiem šķēršļiem Neretniekam ar Conte Bellini tik veiksmīgi nesekmējās - astoņi soda punkti deva 21.vietu.

Pasaules konkūristu rangā Neretnieks šobrīd ierindojas 86.vietā, bet Centrāleiropas zonas Ziemeļu līgas Pasaules kausa kopvērtējumā ir līderis.

Plašāk skatieties "BalticHorseShowTV" interneta vietnē Youtube.com ievietotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)