Banner 980x90

Kalniņš: signāli par balsu pirkšanu liecina par politisko nervozitāti

Signāli par balsu pirkšanu pašvaldību vēlēšanās ir pazīme politiskajai nervozitātei konkrētās vietās, aģentūrai LETA sacīja sabiedriskās politikas centra "Providus" pētnieks Valts Kalniņš.

Kalniņš minēja, ka viņš pagaidām gan vēl nav pārliecināts, vai skaita ziņā balsu pirkšanas gadījumu šajās vēlēšanās ir vairāk, nekā to ir bijis citās vēlēšanās. Iespējams, šogad to skaits šķiet lielāks, jo šie pārkāpumi vairāk tiek fiksēti un par tiem vairāk tiek runāts. Vairāk konkrētības būs pēc vēlēšanu noslēgšanās, minēja Kalniņš, piebilstot, ka tad varēs spriest, vai parādījušās "kādas jaunas tendences".

Jautāts, vai balsu iespējama pārdošana varētu liecināt par neticību politiskajiem spēkiem, Kalniņš norādīja, ka viņš "tik skaļu apgalvojumu neizteiks", jo balsu uzpirkšanas skandāli bijuši jau arī iepriekš un varbūt ir vienkārši saasinājusies cilvēku uzmanība. "Protams, tā varētu būt pazīme kādai politiskajai nervozitātei konkrētās vietās, bet tas ir tikai mans minējums," izteicās "Providus" pētnieks.

Komentējot partiju cīņu šogad Rīgā, Kalniņš sacīja, ka "laikam nekad vēl pie varas esošā partija nav bijusi šķietami tik ļoti spēcīgās pozīcijās, kādās tā izskatās tagad". Pētnieks gan norādīja, ka to, cik tas ["Saskaņas centrs"] reāli ir spēcīgs, uzzināsim sestdienas vakarā.

Izsakoties par pašreizējo vēlētāju aktivitāti, Kalniņš piekrita, ko to negatīvi varētu būt ietekmējuši labie laika apstākļi, tomēr Rīgā aktivitāte pētniekam šķiet salīdzinoši augsta.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka sestdien, pašvaldību vēlēšanu dienā, iedzīvotāji ir ļoti aktīvi snieguši informāciju Valsts policijai par iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar vēlēšanām. Visā valstī policija saņēmusi gandrīz 40 iedzīvotāju pieteikumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)