Banner 980x90

 Katvaru internātpamatskola piedalās Ekoskolu Rīcības dienās

Foto: limbazi.lv
Foto: limbazi.lv

No 2. līdz 8.novembrim Katvaru internātpamatskolas bērni aktīvi iesaistījās Ekoskolu Rīcības dienās, pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja Limbažu novada pašvaldības administrācijas sekretāre Aija Kamala.

Tā kā šogad Katvaru internātpamatskolas ekotēma ir "transports", Rīcības dienu aktivitātes tika veltītas transporta ietekmei uz vidi. Projekta ietvaros, š.g. 5.novembrī, Katvaru internātpamatskolas skolēni ar iestudējumu viesojās Limbažu novada pašvaldībā un aicināja pašvaldības Domes vadību un darbiniekus izmantot transportu lietderīgi. Uz darbu iet ar kājām, braukt ar velosipēdu vai sabiedrisko transportu. Bet braukšanu uz darbu organizēt tā, lai katrs brauktu nevis ar savu mašīnu, bet kopā - vienā mašīnā. Tā mēs pasargātu savu apkārtni no būtiskiem izmešu avotiem, izplūdes gāzēm, putekļiem un izgarojumiem. Visi šie izmeši kaitē cilvēka veselībai, apkārtējai videi un veicina globālo sasilšanu. 

Rīcības dienas ir globāla mēroga akcija vides aizsardzībā ieinteresētajām skolām, kurā ik gadu piedalās vairāk kā desmit miljoni skolēnu.

Rīcības dienu nedēļā vienlaicīgi visās pasaules malās notiek pasākumi, kuros jaunieši pievērš savu vienaudžu un plašākas sabiedrības uzmanību jautājumiem par videi draudzīgu dzīvesveidu. 

Limbažu novada pašvaldība saka lielu paldies Katvaru internātpamatskolas skolēniem par jauko iestudējumu, vēršot mūsu uzmanību uz to, kādu kaitējumu transports un tā izmeši nodara videi. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)