Banner 980x90

Koalīcija vienojas par formulējumu Latvijas noraidošajai nostājai papildu bēgļu uzņemšanas jautājumā

Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija
Foto: Reinis Inkēns/ Saeimas Administrācija

Ziņai pievienota 2.rindkopa

Koalīcijas pārstāvji vienojušies par formulējumu Latvijas noraidošajai nostājai papildu bēgļu uzņemšanas jautājumā, pirmdien, 8.februārī, žurnālistiem pēc valdību veidojošo partiju pārstāvju tikšanās pastāstīja Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

Formulējumā pausta koalīcijas partneru esošā pozīcija, skaidroja Kučinskis, uzsverot, ka topošā valdība respektēs līdz šim Latvijas pieņemtos lēmumus par patvēruma meklētāju uzņemšanu. "Bet mēs neuzskatām, ka Latvija pašlaik var vēl uzņemt papildu [patvēruma meklētāju] skaitu, (..) izņemot gadījumus, ja paši tam brīvprātīgi piekrītam," pauda Kučinskis.

Jau vēstīts, ka topošās valdības deklarācijas veidošanā atsevišķiem partneriem bija atšķirīgi viedokļi par to, kā formulēt Latvijas negatīvo nostāju papildu bēgļu uzņemšanas jautājumā. Diskusijas neesot bijušas par teksta būtību, bet par to, kādi vārdi jāizmanto formulējumā.

"Es esmu pret kategoriskiem vārdiem vai striktiem izteikumiem, ka nedarīsim to, ko neviens mums pat nepiedāvā," žurnālistiem iepriekš sacīja Kučinskis. Politiķis norādīja, ka nevēlas deklarācijā minēt formulējumu "kas būs, ja būs" un ka starp partneriem nav domstarpību jautājumā pret papildu bēgļu uzņemšanu Latvijā, bet jautājums ir, cik asi to paredzēts ierakstīt deklarācijā.

Kā ziņots, koalīcijas pārstāvji šodien vienojušies par topošās valdības deklarācijas un koalīcijas sadarbības līguma saturu.

Pēdējā publiski pieejamā deklarācijas projektā bija norādīts, ka nākamās valdības prioritātes varētu būt tautsaimniecības stiprināšana, reformas izglītībā un zinātnē, reformas veselības aprūpē, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, kā arī ģimenes dzīves kvalitātes celšana un sociālais nodrošinājums.

Iecerēts, ka balsojums Saeimā par Ministru prezidenta amata kandidāta Kučinska topošo valdību notiks 11.februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)