Banner 980x90

Krimas parlamenta lēmumu pievienoties Krievijai uzņem dažādi

Korespondents Atis Klimovičs ziņo par jaunumiem Krimā:
Ziņai pievienota galerija.

Krimā, tāpat kā Ukrainā, katru dienu notiek aizvien jaunas un negaidītas lietas. Arī šī diena nav izņēmums, jo Krimas parlaments nobalsoja par šīs autonomās republikas pievienošanos Krievijai.

Jau pāris stundas pie Krimas parlamenta turpinās svinīgs mītiņš - koncerts. Tajā skan dažādas dziesmas, tostarp arī Padomju laika. Starp tām ir arī tādas, kas pauž naidu pret Rietumiem. Kādā no dziesmām tika slavēts Putins.

Cilvēki pauž prieku par šāda lēmuma pieņemšanu. Pie Krimas parlamenta plīvo vairāki desmiti Krievijas karogu. Tuvāk parlamentam savās tradicionālajās cepurēs stāv kazaku ķēde. Šie vīri ir atbraukuši no Krievijas. Viens no viņiem norāda, ka atbalsts šejieniešiem no viņu puses ir pilnībā saprotams.

Pavisam citādāk šo ziņu par iespējamo pievienošanos Krievijai, uztvēra Krimas tatāru apdzīvotajā Bahčisarajas pilsētā. Kiev24.lv speciālkorespondents bija klāt un redzēja kā Bahčisarajas novada tatāru  vadītājs Ahtens Čigoss aizbrauca uz vienu no mikrorajoniem, kur pie mošejas bija sapulcējušies Krimas tatāri. Krimas tatāru vadītājs uzsvēris, ka visiem ir jāsaglabā ārkārtēja modrība, jābūt ļoti uzmanīgiem, jo viss mainās ļoti ātri.

"Situācija patiešām ir draudīga un, lai nepakļautos nekādām provokācijām, nedrīkst izrādīt nekādu pašiniciatīvu. Tatāru apdzīvotajā vietās visu diennakti jāveic drošības pasākumi un jāuzmana, lai nenotiek kaut kas nelāgs," viņš norādījis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)