Banner 980x90

Latvijas lielās pilsētas aicina Kučinski īpaši cīnīties, lai tiktu turpinātas ES kohēzijas politikas investīcijas

Rīga, 22.febr., LETA. Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) ir nosūtījusi vēstuli ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ar aicinājumu Eiropas Savienības (ES) līmenī īpaši uzstāt, lai tiktu turpinātas kohēzijas politikas investīcijas.

Latvija kohēzijas politikas investīcijas ir ļoti nepieciešamas, tāpēc Kučinskim 23.februāra ES valstu un valdības vadītāju neformālajā sanāksmē nepieciešams paust stingru viedokli šai jautājumā, aģentūrai LETA paziņoja LLPA pārstāvji.

LLPA aicina Kučinski diskusijās par ES daudzgadu finanšu ietvaru pēc 2020.gada piektdien akcentēt kohēzijas politikas prioritāro nozīmi nacionālas nozīmes attīstības centru un visas Latvijas attīstības veicināšanā.

Kohēzijas politikas pamatmērķis ir mazināt sociālās un ekonomiskās atšķirības ES reģionu un dalībvalstu starpā, kas LLPA ieskatā ir ļoti būtiski Latvijai. Latvija joprojām nav sasniegusi ES vidējo attīstības līmeni, kas būtu vismaz 75% iekšzemes kopprodukta (IKP) uz vienu iedzīvotāju no ES valstu vidējā līmeņa, norādīja asociācijā. IKP uz vienu iedzīvotāju Latvijā starpība ar citām ES valstīm, kas atrodas virs vidējā līmeņa, joprojām ir liela, un izteikti iezīmējas tieši reģionālā atšķirība.

"Lielās pilsētas uzskata, ka tieši kohēzijas politikas ieguldījumi ir ļoti būtisks finansiāls papildu instruments Latvijai sociālekonomisko attīstības līmeņa atšķirību mazināšanai un tautsaimniecības attīstībai, tādēļ aicinām Ministru prezidentu aizstāvēt nacionālās intereses šai jautājumā, lai nodrošinātu konverģences mērķu sasniegšanu, veicinātu ekonomikas transformāciju un konkurētspēju, mazinot ienākumu un labklājības plaisu starp dalībvalstīm un reģioniem. Kohēzijas politikas nozīme ES budžeta ietvarā pēc 2020.gada ir būtiski jāpalielina, veicinot līdzsvarotāku un ilgtspējīgāku teritoriālo attīstību, ievērojot dažādu teritoriju īpašās iezīmes," norādīja LLPA izpilddirektors, Saeimas deputāts Viktors Valainis.

LLPA pērnā gada nogalē jau tikās gan ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieku Valdi Dombrovski, gan EK budžeta komisāru Ginteru Etingeru, vēršot uzmanību uz Kohēzijas politikas nozīmi Latvijā arī nākamajā ES fondu plānošanas periodā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)