Banner 980x90

LI: Baltā galdauta svētki varētu iedzīvoties

Foto: Anita Stabiņa/ Pilseta24.lv
Foto: Anita Stabiņa/ Pilseta24.lv
Lielā cilvēku atsaucība ļauj pamatoti domāt, ka jaunā tradīcija Latvijas Neatkarības dienas svinēšanai iedzīvosies un Baltā galdauta svētki tiks atzīmēti arī turpmāk, uzskata Latvijas Institūts (LI).

Atsaucoties LI un Latvijas Simtgades biroja aicinājumam, 4.maijā pirmos Baltā galdauta svētkus plaši svinēja Latvijas valstspiederīgie gan Latvijā, gan arī visā pasaulē. Ārpus Latvijas tos lielākos un mazākos pasākumos pie balti klātiem galdiem atzīmēja Vācijā, Beļģijā, Luksemburgā, Francijā, Lielbritānijā, Īrijā, Ukrainā, Gruzijā, ASV, Kanādā, Filipīnās, Austrālijā un daudzviet citur, aģentūru LETA informēja LI sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Rūklis.

Savukārt LI direktore Aiva Rozenberga norādīja, ka organizatori 4.maijā cieši sekoja līdzi cilvēku ierakstiem sociālajos tīklos, un viņus patīkami pārsteidzis vēriens, ar kādu Baltā galdauta svētkus bija sarīkojuši cilvēki Latvijā un arī citur.

"Svētkus rīkoja gan pašvaldības, gan kori un deju ansambļi, gan stipro skrējiena dalībnieki, gan vēstniecības, gan latviešu biedrības, gan vienkārši kaimiņi. Mani īpaši aizkustināja kāda kundze, kas bija saorganizējusi visus savus daudzstāvu mājas kaimiņus pagalma svinībām šajā dienā, jo tas vislabāk raksturo šo svētku būtību," atzina Rozenberga.

Lielā cilvēku atsaucība ļauj pamatoti domāt, ka šī jaunā tradīcija Latvijas Neatkarības dienā iedzīvosies un Baltā galdauta svētki tiks svinēti arī turpmāk. Kā atzīst daudzi svētku rīkotāji, tā ir bijusi ne tikai iespēja pateikt paldies tiem, kuri 1990.gada 4.maijā nobalsoja par neatkarības atjaunošanu, bet arī lieliska iespēja svinīgākos apstākļos satikties un tuvāk iepazīties ar kaimiņiem.

Baltā galdauta svētku tradīcija tiek sākta, gatavojoties valsts simtgades svinībām, kas sāksies jau nākamgad. Latvijas valsts simtgades svinības norisināsies piecu gadu periodā no 2017.gada aprīļa līdz 2021.gada janvārim, aptverot galvenos ar Latvijas valsts izveidi un nostiprināšanos saistītos notikumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)