Banner 980x90

Limbažniece Estere Tauriņa piedalīsies konceršova "SuperMikrofons" finālā

Svētdien, 15.maijā, Rīgā, Spīķeru koncertzālē tiksies vokālā koncertšova "SuperMikrofons" finālisti, kuru skaitā arī limbažniece Estere Tauriņa. Lai uzzinātu vairāk par viņas dalību šovā, pilsētas informācijas portāls Limbazi24.lv aicināja Esteri uz interviju.  

Dziedāt Estere sākusi no četru gadu vecuma, kad mamma aizvedusi uz Limbažu bērnu un jauniešu centra Vokālo grupu "Pogas" pie skolotājas Daces Robules. 

"Kādu laiku dziedāju, bet septiņos vai astoņos gados pārtraucu. Desmit gadu vecumā atsāku dziedāt Bērnu kapelā "Eži" un vairāk pievērsos vijoles spēlēšanai. Tad mani uzaicināja dziedāt koncertā, kur piedalījās "Cāļi". Atkal aizgāju pie Daces pamācīties un dziedāju to pašu dziesmu, ko izpildīju, kad bija maza. Dace teica, ka man palikusi "liela" balss un jānāk atkal dziedāt. Trīs gadus dziedāju duetā un ap 13 gadiem vairāk sāku dziedāt solo," sākumu atceras Estere.

Dziedātāja atzīst, ka noteikta laika, kad viņa praktizē dziedāšanu nav, bet pagājušajā gadā iesākusi mācīties "elpot" pie elpas un balss trenera Arturas Burke. Izgājusi visas desmit nodarbības, Estere vēl joprojām reizi mēnesī dodas uz Rīgu trenēties. 

"Visa dziedāšana sastāv no elpas un tas ir pats svarīgākais," atzīst dziedātāja. 

Lai arī šis nav pirmais konkurss, kurā Tauriņa piedalās, "SuperMikrofons" esot visnopietnākais un pieteikšanās tam notikusi spontāni. 

"Vienu dienu "šķirstīju" vietni Facebook un skatījos, ka var pieteikties konkursam. Uzreiz ievēroju, ka izvēlēta kvalitatīva žūrija, kas stingri vērtēs sniegumu. Draugi teica, ka man jāpiedalās un nodomāju - kāpēc gan nē? Pirmajā kārtā bija jāiesūta video. Iesūtīju, bet nodomāju, ka tālāk netikšu, jo pieteicās daudzi labi dziedātāji. Tā nu sanāca, ka tiku tālāk," stāsta Estere.

Atlases kārtā Tauriņa dziedāja Daces Robules dziesmu "Akmens" un Mārtiņa Freimaņa dziesmu "Suns", bet kā fināla dziesma izvēlēta skolotājas dziesma "Akmens". 

Lai arī mēģinājumus pirms konkursa fināla dziedātāja aizvada, viņa atzīst, ka nevēlas pārpūlēties: "Es negribu pārpūlēt balsi.  Aizeju uz mēģinājumiem un izdziedu dziesmu. Negribu "pārgatavoties" un nesanāks tik labi kā bija."

Kopā konkursa finālā piedalīsies desmit dalībnieki - septiņi uzvarētāji no reģionu atlasēm un trīs no Rīgas. 

Koncertā priekšnesumus sniegs un jaunos talantus vērtēs Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Guntars Račs, Uldis Marhilevičs un Ieva Kerēvica, bet vakaru vadīs Lauris Reiniks.

Limbazi24.lv jau vēstīja, ka svētdien, 8.maijā, Valmieras Kultūras centrā viesojās koncertšovs "SuperMikrofons", kurā pirmo vietu izcīnīja Limbažniece Estere Tauriņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)