Banner 980x90

Limbažnieki cīnīsies par LU Fonda stipendijām pirmkursniekiem

Uz Latvijas Universitātes (LU) Fonda stipendiju "Ceļamaize 2010 un M.M.V. Petkevičs stipendija" turpina cīņu arī trīs abiturienti no Limbažu 1.vidusskolas un viens skolēns no Salacgrīvas vidusskolas. Intervijas klātienē notiks 19. un 20.aprīlī Rīgā, LU Fondā.
LU Fonda stipendija paredzēta perspektīviem un zinātkāriem topošajiem studentiem, kuriem ir nepietiekams finansējums studiju nodrošināšanai, bet možs prāts un skaidra nākotnes vīzija, kuri ir sabiedriski aktīvi un centīgi mācībās. Stipendijas apjoms ir 1500 lati.
{baneris}
Pēc pirmās kārtas pārvarēšanas, kurā komisija neklātienē vērtēja pretendenta sasniegumus, skatīja rekomendācijas, sociālo stāvokli un vidējo atzīmi, cīņu par stipendijām turpina labākie 148 jaunieši no visas Latvijas.

Komisijas sastāvā: komisijas priekšsēdētājs Ojārs Judrups, LU Akadēmiskā departamenta direktors, komisijas priekšsēdētāja vietniece Māra Vikmane, LU Bioloģijas fakultātes docente, komisijas locekļi: Laila Kundziņa (LU Fonda direktore), Rūta Krastiņa (M.M.V. Petkevičs LU novēlētā mantojuma pārvaldniece), Zigrīda Grīnhofa (mecenātes A.Čakste-Rollins pārstāve), Māris Kļaviņš (LU profesors), Ilze Kuzmina ("Latvijas Avīzes" pārstāve), Māra Kozuliņa ("Radio Naba" pārstāve), Miks Muižarājs ("Radio Naba" pārstāvis), Maija Demitere (LU Studentu padomes pārstāve), Kaspars Mednis (LU Studentu padomes pārstāvis).

Intervijas ar pretendentiem notiks arī citviet Latvijā: 26.aprīlī – Rēzeknē un Jēkabpilī, kā arī 29.aprīlī – Valmierā un Madonā. Stipendijas ieguvēji 2010./2011.gadam tiks paziņoti 19.maijā.

Pērn, LU jubilejas gadā, LU Fonda stipendiju ieguva Limbažu 1.vidusskolas absolvente Lauma Kupča (studē LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē).

Informācija par LU Fondu

Nodibinājums LU Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla mecenātisma organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem (arī ar nepietiekamu materiālo nodrošinājumu) studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem un ar izciliem izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekiem sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)